CAMÍ DE LES URNES

Les paperetes de les eleccions catalanes es podran imprimir a casa

La Junta Electoral Central autoritza la petició del Govern per reduir el risc de contagi

zentauroepp41379372 graf5513 barcelona 20 12 2017 un operario coloca papelet171221082030 / ALBERTO ESTEVEZ

La Junta Electoral Central (JEC) ha autoritzat la petició de la Conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat perquè les paperetes i sobres de les eleccions catalanes previstes per al 14 de febrer es puguin descarregar d’internet i imprimir a casa.

Segons un comunicat del Govern aquest dilluns, aquesta mesura és aplicable a la ciutadania resident a Espanya i permetrà «que es puguin descarregar i imprimir les paperetes i sobres i portar el vot preparat des de casa».

D’aquesta manera, es contribuirà a disminuir el risc de contagi per coronavirus, ja que es redueix el temps de vot de cada elector, «s’evita haver de tocar les paperetes al mateix col·legi electoral» i agilita també el mecanisme de vot per correu.

Paperetes en braille

D’altra banda, la JEC ha autoritzat que les persones amb discapacitat visual puguin rebre les paperetes electorals en braille a casa, però prèviament s’haurà d’haver fet la sol·licitud a través del telèfon 012.

A més, la Conselleria ha assegurat que amb motiu de la pandèmia estan treballant «des de fa mesos per garantir el dret a vot de tota la ciutadania d’una manera segura i amb legitimitat democràtica segons el marc jurídic vigent», informa Europa Press.