Les bases d'EH Bildu avalen el 'sí' als Pressupostos del Govern PSOE-Podem

L'assemblea confirma, amb el 91,5% de recolzaments, l'històric gir de l'esquerra 'aberzale'

zentauroepp55997889 el coordinador general de eh bildu arnaldo otegi durante l201126214415 / Nagore Iraola

Aquest dijous les bases d’EH Bildu han ratificat la proposta de la direcció de votar ‘sí’ als Pressupostos Generals de l’Estat amb el recolzament del 91,5% dels militants, per la qual cosa l’esquerra ‘abertzale’ recolzarà per primera vegada en la seva història un projecte de comptes públics d’Espanya. El 5,6% ha rebutjat la proposta de la direcció i el 2,9% ha votat en blanc. En total, han participat en la votació 1.588 inscrits.

La formació que lidera Arnaldo Otegi ha celebrat aquest dijous a la tarda una assemblea nacional extraordinària en què els militants havien de respondre a la pregunta de si estaven d’acord amb el recolzament al projecte de pressupostos del Govern de coalició PSOE-Unides Podem.

L’assemblea ha confirmat, d’aquesta manera, el gir històric de l’esquerra ‘aberzale’, que mai abans va donar el seu recolzament exprés a l’aprovació d’uns pressupostos del Govern espanyol.

Fonts d’EH Bildu han destacat, després de l’assemblea, que l’ampli aval atorgat per les bases a la proposta de la Mesa Política reflexa la seva voluntat de «ser agents proactius, de buscar aliances que tinguin per objectiu ampliar i blindar els drets de les persones i posar-li fre a les dretes i a les seves polítiques retrògrades».

Les fonts han destacat que la sessió s’ha desenvolupat en un «clima de normalitat» i ha suposat «un exercici de democràcia interna, en què cada persona ha pogut expressar la seva opinió lliurement i votar en conseqüència». 

També han valorat l’«alta participació», que constata «la cohesió i la unitat de visió que existeix en aquests moments en la força sobiranista i d’esquerres».

67 milions d’euros

Aquest mateix dijous, la formació ‘aberzale’ ha aconseguit l’aprovació d’esmenes al projecte que han suposat, segons ha afirmat la coalició, destinar 67 milions d’euros a «salvar» el sector aeronàutic basc i «modernitzar» infraestructures ferroviàries d’Euskadi.

La coalició sobiranista ha destacat que les seves propostes es tradueixen en inversions per al País Basc i també per a Navarra, comunitat a la qual el Govern ha «acceptat» dedicar 3 milions d’euros per posar en marxa un pla de reactivació econòmica al Pirineus Orientals.