ACTE PREVI A LA PRESENTACIÓ DELS PRESSUPOSTOS

Sánchez entrarà en el cos a cos amb el líder de Vox

El president, tret d'imprevist, es defensarà personalment dimecres dels duríssims atacs del candidat de la ultradreta

La moció de censura és vista com una oportunitat pel Govern: l'ajudarà a cohesionar-se i a reagrupar la majoria d'investidura

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, interviene durante una sesión de control al Gobierno en el Congreso de los Diputados, en Madrid, (España), a 14 de octubre de 2020. Esta nueva sesión estará marcada por el debate sobre la gestión de la pandemia originada por la crisis sanitaria del coronavirus y la situación judicial del vicepresidente segundo del Gobierno, Pablo Iglesias, por el caso Dina. / POOL. Bernardo Díaz/El Mundo (POOL. Bernardo Díaz/El Mundo)

«Ens dona gasolina». Hi ha poc dubte en el Govern i el PSOE. La moció de censura de Vox contra Pedro Sánchez, que arrencarà aquest divendres a les 9.00, és una poderosa munició per a l’Executiu. Perquè ajudarà a cohesionar els dos socis de la coalició i també, calculen totes les fonts consultades, a reagrupar la majoria de la investidura. Sense descartar que fins i tot impulsi el pacte per als Pressupostos Generals de l’Estat del 2021. En suma, una benedicció del cel, tot i que també comporti riscos, si més no mínims, per al president.