'CAS NÓOS'

La Fiscalia recorre la concessió del tercer grau penitenciari a Iñaki Urdangarin

Argumenta que no ha complert els dos terços de la seva condemna i que la seva semillibertat generaria indignació i alarma social

09/09/2020 Iñaki Urdangarín ve más lejano la obtención del régimen de semi libertad tras el recurso de la Fiscalía / EUROPA PRESS (Europa Press)

La Fiscalia de Valladolid ha presentat recurs a la concessió del tercer grau penitenciari per a Iñaki Urdangarincondemnat a 5 anys i 10 mesos pel ‘cas Nóos’. Malgrat l’opinió favorable del jutge de vigilància penitenciària de Valladolid a l’obtenció del règim de semillibertat per al marit de la infanta Cristina, tenint en compte l’esforç realitzat a l’haver complert condemna en un règim d’aïllament, el fiscal ha recorregut la mesura.

En un escrit, l’Advocacia Pública s’ha oposat a la concessió del tercer grau per al cunyat del rei Felip VI. La Fiscalia assenyala, entre altres coses, que l’evolució positiva d’Iñaki Urdangarin no és suficient per aconseguir aquesta concessió. Destaca, a més, que l’acord que es va prendre per a aquesta prerrogativa no va ser per unanimitat, sinó per una ajustada majoria de 4 vots a 3 per part dels membres encarregats de prendre aquesta espinosa decisió.

D’altra banda, el marit de la infanta Cristina encara no ha complert els dos terços de la seva condemna i no serà fins al maig quan li correspondria aquest anhelat règim de semillibertat.

Finalment, en el que suposa una dura clatellada per a Urdangarin, la Fiscalia assenyala que l’obtenció del tercer grau penitenciari generaria indignació i alarma social, ja que va ser condemnat per delictes econòmics, de fàcil lucre que no el converteixen en un delinqüent a l’ús. Ara haurà de ser el jutge el que es pronunciï sobre aquest recurs.