CONVULSIÓ EN LA POSTCONVERGÈNCIA

La Crida aprova convertir-se en una fundació de recolzament a JxCat

El 96% dels inscrits avala dissoldre's en el projecte de Puigdemont, una decisió que validaran al setembre

jordiok

La Crida Nacional per la República, el moviment polític creat per l’expresident Carles Puigdemont, abans de revestir JxCat de partit polític, es dissoldrà com a entitat i es transformarà en una fundació de recolzament al nou partit.

Els socis han avalat amb un 95,7% dels vots convertir-se en un ens de recolzament al nou partit de Puigdemont, una decisió que haurà de validar-se en una assemblea general prevista per al mes de setembre. En la votació han participat un 40% dels inscrits i l’aposta ha sigut defensada per 7.694 vots a favor i 207 en contra.

Les preguntes sotmeses a votació eren: «¿Esteu d’acord amb la dissolució de la Crida i la seva transformació en fundació de recolzament al nou partit perquè tot el seu capital polític i humà s’integri al nou projecte que lidera el president Carles Puigdemont amb l’objectiu de reforçar-lo?», «¿Esteu d’acord que el govern de la Crida convoqui una assemblea general la primera quinzena de setembre per debatre el resultat de la consulta i implementar la decisió majoritària dels socis?».

Els resultats de la consulta de l’entitat que presideix Jordi Sànchez, promotor del nou JxCat, arriben amb la negociació oberta entre JxCat i el PDECat, ara per ara enquistada, per arribar a un acord que eviti la ruptura. El partit que lidera David Bonvehí defensa el model ideològic del seu partit i desdenya diluir-se en un projecte amb vocació de captar vots posicionant-se per l’esquerra o el centreesquerra.