INVESTIGACIÓ DELS MOSSOS I ANTICORRUPCIÓ

En venda la casa d'Esplugues vinculada a la trama de blanqueig que esquitxa el primer ministre búlgar

Així és el xalet investigat pels Mossos: «quatre plantes, ascensor, piscina, set banys, vuit places de garatge i vistes al mar»

Des del 2013 s'hi havia instal·lat una model búlgara relacionada amb Boyko Borissov, segons les indagacions. EL PERIÓDICO va revelar la investigació al febrer

zentauroepp53702345 esplugues 08 06 2020 chalet bulgaro en esplugues en el carr200611223214 / FERRAN NADEU

La casa, «ubicada en altura i orientada a totes les seves estances amb vista al mar», és en una exclusiva urbanització «amb seguretat privada i sistemes avançats de vigilància», i té «quatre plantes, set banys, vuit places de garatge, ascensor, jardí, piscina i una meravellosa panoràmica sobre Barcelona». Està a la venda per 2.950.000 euros, després d’haver rebaixat 450.000 euros sobre el seu preu inicial, segons anuncia en la seva pàgina web una coneguda agència immobiliària.

Es tracta del luxós xalet d’Esplugues de Llobregat queels Mossos d’Esquadra i la Fiscalia Anticorrupció investiguen des de l’any passat en el cas de la presumpta trama internacional de blanqueig de diners que les indagacions relacionen amb el primer ministre de Bulgària, Boyko Borissov, i que van ser revelades per EL PERIÓDICO el mes de febrer.

Quatre dormitoris i una suite 

«A la planta carrer d’aquesta magnífica casa hi trobem un ampli saló rebedor, un despatx i un lavabo de cortesia. La primera planta disposa de quatre dormitoris tipus ‘suite’ amb vestidor i bany complet, a més de la suite principal, que consta d’un bany complet doble i d’una saleta annexa al vestidor amb xemeneia i sortida a terrassa privada», descriu al seu anunci l’agència que gestiona la venda de la propietat, que també disposa d’«una àmplia cuina ‘office’ menjador independent apte per a vuit persones i habitació de servei amb bany independent».

La casa, que ara busca nou comprador, pertany des del 2013 a una societat, Numin Invest SL, una empresa vinculada a la presumpta xarxa que hauria injectat més de cinc milions d’euros a Catalunya en els últims anys, segons les investigacions dels Mossos. La vivenda es va comprar llavors per tres milions d’euros, però el seu propietari real i soci majoritari de Numin Invest, Alexander Txavsev, que va ser directiu a Bulgària de la petroliera russa Lukoil, no s’hi va instal·lar, d’acord amb les indagacions de la policia catalana.

Botiga de roba de luxe

Els Mossos van descobrir que aquella compra va servir per instal·lar a Barcelona Borislava Iovtxeva, una exmodel búlgara la relació de la qual amb el primer ministre del país, Boyko Borissov, està sent analitzada en les indagacions policials. Les vigilàncies de la policia catalana sobre el xalet van revelar que la dona, els seus pares i la filla, que han estat empadronats a la casa durant sis anys, han estat disfrutant de la vivenda, almenys fins a finals del 2019. A més, van esbrinar que l’exmodel dirigia una botiga de roba de luxe de 140 metres quadrats al passeig de Gràcia de Barcelona i que el negoci pertany a una altra societat, EMA BGS SL, que també estaria lligada a la suposada trama de blanqueig.

El mateix dia que aquest diari va informar, el febrer d’aquest any, de les investigacions dels Mossos i Anticorrupció, la botiga va tancar de forma sorprenent i una agència immobiliària va penjar un cartell a la porta per informar que el local estava disponible. El mateix ha passat ara amb el luxós xalet on l’exmodel i la seva família van viure i que ara acumula fulls a la terrassa a l’espera de nous llogaters.

La publicació de les indagacions obertes a Catalunya va provocar una tempesta política a Bulgària, on la fiscalia general va anunciar que obriria la seva pròpia investigació, però l’ONG que va denunciar el cas, MC BUUP, no ha tingut notícies des de llavors de la justícia del seu país, que ja va tenir coneixement d’aquests fets fa un any per una altra denúncia de l’eurodiputada socialista Elena Iontxeva. Els denunciants també van demanar al març reunir-se amb la Comissió Europea, però tampoc han obtingut resposta. Fins ara.