acord del tribunal

El Constitucional revisarà les condemnes per sedició als líders del procés

zentauroepp50394739 graf7679 madrid 14 10 2019 fotograf a de archivo 12 02 200505134149 / Emilio Naranjo

El Tribunal Constitucional (TC) ja ha obert la via per revisar la sentència del procés a l’admetre a tràmit per unanimitat els recursos interposats per nou dels dotze líders independentistes condemnats pel Suprem, la majoria a penes de presó per sedició.

Només falten per admetre els recursos del líder d’ERC, Oriol Junqueras, i de l’exconseller Raül Romeva, que van recusar els dotze magistrats del tribunal, ja que van considerar que tenien prejudicis «ideològics» contra l’independentisme.

D’aquesta manera, en una providència el TC admet a tràmit els recursos dels exconsellers Jordi Turull i Dolors Bassa, condemnats a 12 anys de presó; de Josep Rull i Joaquim Forn (10 anys i mig); de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell (11 anys i mig), i de l’exlíder de l’ANC Jordi Sànchez i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, tots dos sentenciats a 9 anys.

També estudiarà els dels exconsellers Carles Mundó i Meritxell Borràs, condemnats a inhabilitació i multa per desobediència, com l’exconseller Santi Vila, que, no obstant, va ser l’únic que no va recórrer al TC.