DE FRANCO AL CORONAVIRUS

L'extrema dreta desafia el confinament amb diverses manifestacions

Un moviment anomenat Stop Confinamiento proposa una marxa cap als ajuntaments aquest dissabte. Ataquen Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Iker Jiménez, entre d'altres

La Falange i altres grups ultres convoquen manifestacions a Madrid i Barcelona. Proven d'aprofitar l'«odi al Govern per traslladar Franco del Valle de los Caídos»

manifestaciones-ultraderecha

Un moviment anomenat Stop Confinamiento, creat a Telegram i que compta amb 5.500 inscrits, crida a sortir als carrers aquest dissabte, 2 de maig, desafiant l’estat d’alarma. Els seus promotors asseguren que «ho portem a la sang» i animen a mobilitzar-se i anar «a les dotze davant del teu ajuntament per demanar el final d’aquest confinament criminal». Recorden el 2 de maig de 1808, quan «la població de Madrid va començar una protesta popular que va ser durament reprimida, amb què va començar la guerra de la Independència». Diuen no tenir «colors» polítics i estar organitzats «per la llibertat i difondre la veritat»,  tot i que exigeixen la dimissió de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias.