CORONAVIRUS

El Govern suspèn les obres en edificis habitats per evitar els contagis

L'objectiu és impedir la transmissió del virus entre els obrers i els residents de l'edifici on es fa la reforma

El BOE exceptua les reparacions urgents i imprescindibles

3

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest diumenge una ordre ministerial en què se suspenen les obres d’intervenció en edificis en què hi hagi persones alienes a la construcció per evitar el contacte entre treballadors i habitants i reduir així el risc de contagi per coronavirus.

L’ordre explica que «la concentració de persones en edificis» on es duen a terme obres en què «els treballadors han de compartir determinats espais comuns amb residents o altres usuaris» implica un «increment del risc de contagi per Covid-19», informa Europa Press. Per això, el Govern, per «garantir la contenció de la pandèmia», procedeix a suspendre «l’execució de determinades obres».

No obstant, la prohibició no afectarà les construccions o reparacions de caràcter «urgent», com ara instal·lacions, avaries o tasques de vigilància del mateix immoble.

«L’esmentada restricció no afectarà les obres en què no hi hagi l’esmentada interferència i les obres a fer es puguin sectoritzar o separar dins l’immoble que afectin», determina l’ordre.