la reacció del 'lehendakari'

El Govern basc rebutja entrar en polèmiques amb Sánchez pel decret

«No valoraré les decisions del Govern. La meva preocupació està en els ciutadans», afirma Urkullu

mdedios52784681 13 03 2020 el lehendakari i igo urkullu el lehendakari 200315094241 / IREKIA

Mentre Torra acusa Sánchez de «confiscar competències» per la crisi del coronavirus, el ‘lehendakari’, Iñigo Urkullu, ha rebutjat entrar en polèmiques amb el president i ha preferit no opinar sobre les decisions del Govern espanyol per frenar la pandèmia «per respecte a la gravetat de la situació». 

Després de conèixer les mesures adoptades al decret de l’estat d’alarma, Urkullu ha assenyalat a les xarxes socials que ni ell ni el seu Govern faran, de moment, «cap valoració» de la compareixença de Pedro Sánchez

 

«Euskadi tirarà endavant»

«Per respecte a la gravetat de la situació provocada pel coronavirus, per l’afecció directa a les persones, per l’emergència de salut que estem vivint, no valoraré les decisions adoptades avui pel Govern espanyol», afirma, en un comunicat. «És en moments difícils com aquest quan es comproven els fonaments i les conviccions de cada persona», diu. 

El ‘lehendakari’ anuncia que l’Executiu basc «continuarà utilitzant totes les seves capacitats per sortir d’aquesta crisi» i protegir «persones, famílies i empreses». 

«Avui la meva preocupació està en els milers de ciutadans, petits empresaris i propietaris de negocis que no saben com afrontar la situació. Euskadi tirarà endavant, i continuo tenint clar que serem nosaltres els que ho farem possible», ha afirmat Urkullu.