Les joventuts del PDECat fan fora un militant acusat d'abusos a menors

L'home, que es va presentar com a número 14 a la llista de JxCat per Amposta a les municipals de l'any passat, està detingut des de finals de febrer per un presumpte delicte d'abús sexual a víctimes menors d'edat i contra la llibertat

jnc

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), branca juvenil del PDECat, ha anunciat aquest dilluns l’expulsió de Pau Esquerré com a militant de l’organització, a l’haver sigut acusat de presumptes abusos sexuals a menors.

«La setmana passada, el comitè executiu nacional de la JNC va tenir coneixement d’uns fets molt greus que involucren un militant de l’organització a través d’alguns mitjans de comunicació, malgrat que es tracta d’un cas que es troba sota secret de sumari», ha explicat la JNC en un comunicat.

Segons el diari digital e-notícies, Esquerré, que va concórrer com a número 14 en la llista de JxCat per Amposta (Montsiá) en les eleccions municipals del 2019, està detingut des de finals de febrer, acusat d’un presumpte delicte d’abús sexual a víctimes menors d’edat i contra la llibertat sexual.

Fets «intolerables»

La JNC ha assenyalat que aquests fets són «absolutament intolerables» i «incompatibles amb la militància» en una organització que «propugna uns valors determinats de respecte als drets fonamentals i en concret a la indemnitat sexual».

Per això, la secretària general de les joventuts, Judith Toronjo, «va demanar al comitè d’arbitratge, mediació i disciplina» de l’organització que «iniciés un procediment d’expulsió mitjançant un expedient sancionador».

Divendres passat, afegeix el comunicat, «es va notificar al militant en qüestió la seva expulsió» de la JNC.