A LA CIUTAT DE LA JUSTÍCIA

L'exvicepresidenta Ortega rebutja davant la jutge que eludís la condemna del 9-N

L'ex alt càrrec declara com a imputada per haver sigut nomenada assessora de la Conselleria d'Empresa

La magistrada inclou en el procés una denúncia anònima per la seva actual feina al si de l'ACM

zentauroepp52361936 joana ortega200219121300 / JOAN CORTADELLAS

L’exvicepresidenta del Govern català Joana Ortega ha negat davant de la jutge que eludís la condemna d’inhabilitació pel 9-N assessorant la Conselleria d’Empresa i haver sigut nomenada secretària general de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). L’ex alt càrrec de l’Executiu d’Artur Mas, que ha declarat com a imputada, ha assegurat que existeixen informes, un del Gabinet Jurídic de la Generalitat i un altre de l’àrea de Funció Pública, que avalen la seva tasca com a assessora, alhora que ha reiterat que no ha trencat la condemna que se li va imposar.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va comunicar el mes de desembre passat al deganat dels jutjats d’instrucció de Barcelona que l’exvicepresidenta de l’Executiu català Joana Ortega no ha complert, al seu entendre, la condemna de nou mesos d’inhabilitació per a càrrec públic electiu i per a exercici de funcions de Govern en l’àmbit autonòmic i de l’Estat que se li va imposar per la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014. La resolució es basa en el fet que l’ex alt càrrec va ser nomenada assessora de la Conselleria d’Empresa i Coneixement de la Generalitat el 8 de maig, i que per aquest càrrec ha percebut fins aquest octubre 32.110 euros. 

Publicat en el DOG

El Jutjat d’Instrucció número 15 de Barcelona va obrir arran d’aquesta comunicació un procés penal contra Ortega per presumpte trencament de condemna i va incloure una investigació de la fiscalia incoada arran d’una denúncia anònima sobre el nomenament de l’ex alt càrrec com a secretària general de l’ACM.

L’exvicepresidenta, que ha sigut assistida aquest dimecres per l’advocat Miguel Capuz, ha explicat a la jutge que la seva inhabilitació va ser per a l’exercici de funcions de govern autonòmic i estatal, i l’assessorament a la Conselleria d’Empresa no es pot considerar com a tal. El nomenament, a més, va ser publicat en el Diari Oficial de la Generalitat (DOG). I sobre l’ACM, ha aclarit que és una entitat privada i de l’àmbit local (engloba alguns ajuntaments) i, per tant, tampoc entra en la inhabilitació imposada. Segons la seva opinió, sempre s’ha ajustat a la sentència dictada pel 9-N