des de les cárcles de Picassent i estremera

Arantza Zulueta i Jon Enparantza del 'front de presons' d'ETA, en llibertat

Els advocats van ser condemnats a penes altes com a responsables de l'òrgan KT

la-abogada-de-presos-de-eta-arantza-zuelueta-a-su-salida-de-la-prisin-de-picassent---etxerat

Els advocats de presos d’ETA Arantza Zulueta i Jon Enparantza, condemnats per la seva integració en el ‘front de presons’ de la banda, han sortit aquest dimarts de les presons de Picassent (València) i Estremera (Madrid), respectivament, després de complir la condemna, segons han informat a Europa Press fonts d’Etxerat, l’Associació de familiars de reclusos d’ETA.

Els dos lletrats van ser els dos únics dels 47 processats el setembre del 2019 per pertinença al ‘front de makos’ d’ETA que van anar a presó, després d’arribar a un acord a l’Audiència Nacional  entre les defenses i les acusacions. Arantza Zulueta i Jon Enparantza havien d’acabar de complir una mica més més de cinc mesos de presó que els quedava de condemna. El 30 del mes de setembre passat van ingressar al centre penitenciari de Zaballa, però, posteriorment, van ser traslladats a les presons de Picassent i d’Estremera

La Secretaria General d’Institucions Penitenciàries, a proposta de la Junta de Tractament, va acordar classificar en segon grau Arantza Zulueta –que havia sigut condemnada a tres anys i mig de presó– i Jon Enparantza –a dos anys i set mesos–, i descomptar-los de la pena el temps que van estar en presó provisional. Tots dos havien sigut condemnats a penes més altes com a responsables de l’òrgan KT, coordinador del conegut com a ‘front de presons’ d’ETA.

Temes:

ETA Terrorisme