després de l'anècdota de l'ipad

Pedro Duque explica els seus trucs d'astronauta: «Encara bo que va amb una maneta manual»

«Per sortir a fora de l'Estació Espacial la porta s'obre cap endins i es deixa oberta sempre», diu el ministre

abertran45220173 madrid 27 09 2018 declaraciones de pedro duque ministro de180927140232 / JOSE LUIS ROCA

Abans que ministre, Pedro Duque va ser astronauta i el polític madrileny ha donat proves d’això a Twitter. Rere un graciós vídeo en el qual Duque passava problemes a l’hora de manejar una tauleta de la marca Apple, el ministre recollia el guant que li llançava Twiter al riure’s del moment.

«Ja se m’ha embolicat l’iPad», etzibava en un moment de la seva roda de premsa Duque, davant de la hilaritat de la premsa; un moment que no va trigar a fer-se viral a les xarxes socials.

Aquest episodi va motivar que els internautes posessin en solfa la competència tecnològica de l’exastronauta, dubtant de la seva competència com a cosmonauta d’acord amb la seva mala praxi amb l’enginy tecnològic, amb una broma sobre com s’obria l’Estació Espacial Internacional.  Duque es va llançar a l’arena digital per contestar: «Per sortir a fora la porta s’obre cap endins i es deixa oberta sempre per poder tornar a la resclosa. Encara bo que va amb una maneta manual...», deia fent broma.

Aquest episodi també va provocar picabaralles entre altres polítics, com es va poder evidenciar en un encreuament de tuits entre Antonio Hernando (PP) i Juantxo López de Uralde (Units Podem):

Passat a la NASA

Duque, que es va llicenciar el 1986 com a enginyer aeronàutic per la Universitat Politècnica de Madrid (com a segon de la seva promoció, malgrat tenir nota mitjana de 10), va ser seleccionat el 1992 en un dels concursos que realitza l’agència espacial nord-americana, la NASA, per buscar persones que puguin desenvolupar la tasca d’astronauta. 

Després de rebre entrenament a la Ciutat de les Estrelles de Moscou i als Estats Units, l’ara ministre de Ciència va participar en la missió espacial STS-95 del transbordador ‘Discovery’, entre l’octubre i el novembre de 1998.

Aquells nou dies a l’espai, durant els quals va supervisar el mòdul experimental de l’Estació Espacial Europea (ESA), van ser la seva primera missió com a astronauta i el van convertir en una de les figures més populars d’Espanya. 

Temes:

Pedro Duque