ELS HAN RETIRAT EL NIF

Un restaurant de Tarragona tanca per «insubmissió fiscal»

Els propietaris van decidir pagar els impostos a través de l'Agència Tributària de Catalunya però al saber que aquesta els transferia a Hisenda van deixar de pagar

zentauroepp48144506 agencia tributaria190627133237 / R Garcia

Un restaurant del nucli de Siurana (Cornudella, Tarragona) ha anunciat el tancament després que Hisenda els ha retirat el NIF empresarial perquè el 2012 van decidir pagar els impostos a través de l’Agència Tributària de Catalunya però al saber que aquesta els transferia a Hisenda van deixar de pagar.

Els amos del negoci, Andreu Bartolomé i Maria Casademunt, es van adherir el 2012 a la campanya d’insubmissió fiscal «Diem prou», que propugnava pagar els impostos a través de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC).

No obstant, al saber que l’ATC transfereix aquests ingressos a la Hisenda espanyola, van decidir deixar de pagar i, finalment, l’Agència Tributària espanyola els ha retirat el NIF empresarial i els ha bloquejat els comptes, des del mes de juny passat, i per això, malgrat haver continuat pagant als proveïdors i tenir reserves, tancaran el negoci, que compta amb deu treballadors.

Els amos del local, que tancarà les portes el 9 de desembre, havien sol·licitat a l’ATC que els indiqués a quina entitat o ONG havien de transferir els seus impostos i, al no rebre resposta, asseguren que aquests anys han destinat els diners dels seus impostos a diferents causes benèfiques, cosa de la qual han informat l’administració catalana, i per aquest motiu consideren que no tenen «deutes pendents».

«L’empresa estava al corrent de pagament i havia complert amb totes les seves obligacions de manera normal i només quant a l’IVA i a l’impost de societats, i de forma reivindicativa, ho havia fet amb l’ATC», explica un cartell penjat a la porta del local.

«La intenció –prossegueix el cartell– era obligar els nostres representants a obeir el mandat del poble expressat a l’Estatut del 2006».

Els amos retreuen el nul suport rebut per part dels partits polítics catalans i lamenten que no han aconseguit tenir un «NIF català», tal com havien demanat a l’administració autonòmica.