CAMÍ DE LA INVESTIDURA

Els comuns avalen massivament la coalició amb el PSOE

El 'sí' s'imposa amb un 94,65% en la consulta interna

zentauroepp45762793 el portaveu de catalunya en com joan mena en roda de prem190102105849 / Guillem Roset

Els comuns avalen massivament la coalició amb el PSOE. El sí que s’ha imposat amb un 94,65% en la consulta interna celebrada per Catalunya en Comú aquest cap de setmana i en la qual han participat 3.707 militants (un 36,46% dels inscrits). S’uneixen d’aquesta forma al reconeixement que han donat al preacord les bases socialistes id’Izquierda Unida.

«Estem molt satisfets amb aquest resultat, ja que ha sigut la segona consulta amb més participació de les que hem realitzat i que ens sembla una representació del recolzament que té aquest futur govern progressista que tanta preocupació està causant en els ‘lobbies’ i privilegiats», ha sentenciat Joan Mena. 

El portaveu dels comuns ha volgut llançar un missatge a ERC, que també pregunta aquest dilluns a les seves bases, en el seu cas sobre si cal rebutjar la investidura de Pedro Sánchez si prèviament no hi ha un acord per abordar el conflicte polític amb l’Estat a través d’una taula de negociació. «El millor govern amb disposició per dialogar amb Catalunya seria aquell en el qual hi hagués persones d’Unides Podem i En Comú Podem», ha assenyalat Mena, que ha tornat a recomanar als republicans negociar a les taules de negociació i no a través dels mitjans de comunicació.

Tot i que el seu és un dels noms que ha sonat com a ministrable, el diputat al Congrés no ha volgut entrar en quinieles sobre la formació d’un consell. «A Catalunya en Comú estem centrats a tirar endavant aquesta investidura i una vegada estigui garantida ja pensarem en els millors perfils per ostentar aquestes responsabilitats», ha intervingut.