DOL EN LA POLÍTICA

Mor als 45 anys l'exeurodiputat Francesc Gambús

Va ocupar un escó a l'Eurocambra en representació d'Unió fins al 2018 i actualment era assessor del PP a Brussel·les

GRA002. BARCELONA. 27/04/16.- El eurodiputado Francesc Gambús posa durante una entrevista con Efe en la que ha anunciado que ha solicitado su baja como militante de Unió Democràtica de Catalunya, decepcionado con las resistencias de un reducto del partido a una regeneración interna, y poner fin a 22 años de militancia en Unió, al constatar que hay gente que había dicho que se apartaba de la dirección pero que, en la práctica, quiere seguir condicionando la vida del partido y desmontando los procesos de regeneración que debían potenciar la transparencia. EFE/Alejandro García / ALEJANDRO GARCÍA (EFE)

L’exeurodiputat Francesc Gambús, de 45 anys, ha mort aquesta matinada a Brussel·les, ciutat on residia. Gambús va ser eurodiputat durant la legislatura anterior, entre el 2014 i el 2018, en representació d’Unió Democràtica, partit que va abandonar per discrepàncies amb la direcció, i actualment treballava a la capital belga com a assessor del grup del PP a l’Eurocambra.

Gambús havia centrat bona part de la seva activitat alParlament Europeu en la comissió de medi ambient i en els temes d’economia circular.

Abans d’iniciar la seva carrera a l’Eurocambra, Gambús havia sigut director general de Relacions Exteriors de la Generalitat entre el 2011 i el 2014, i regidor de Comerç i Consum de l’Ajuntament de Barcelona entre el 2010 i el 2011. Prèviament, havia sigut assessor de l’eurodiputada Concepció Ferrer (1998-2004), i havia treballat amb el grup de la desapareguda CiU al Congrésdels Diputats (2005-2007).

Condolences de la classe política

El secretari general d’Units per Avançar i exlíder d’UDC, Ramon Espadaler, ha lamentat la mort de Gambús, amb qui va compartir «projecte polític, il·lusions i compromís durant molts anys al si d’UDC», i ha enviat una abraçada a la dona, fills i pares de l’exeurodiputat.

A l’inici del consell d’Units d’aquest dissabte, els càrrecs del partit presents en la sessió han guardat un minut de silenci en record de Gambús, amb qui molts havien treballat durant diversos anys, ha informat la formació en un tuit recollit per Europa Press.

També han transmès les seves condolences el líder del PSC, Miquel Iceta; la portaveu del PP al Parlament Europeu, Dolors Montserrat; l’eurodiputat de Catalunya En Comú Ernest Urtasun, i el portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, entre d’altres.