després de la sentència dels ERO

El PSOE: la continuïtat de Susana Díaz dependrà dels militants andalusos

«No hi ha debat obert», assenyala Cornejo des del PSOE-A

susana-diaz

El PSOE ha assenyalat aquest dimecres, després de conèixer-se la sentència del cas dels ERO que condemna dos expresidents de la Junta d’Andalusia, que la continuïtat de la també expresidenta i líder del PSOE d’Andalusia, Susana Díaz, dependrà delsmilitants  de la federació andalusa.

Així s’ha expressat el portaveu socialista al Senat, Ander Gil, en declaracions a TVE al ser preguntat si el càrrec de Díaz està compromès per la condemna als seus predecessors. «El futur de Susana Díaz i del Partit Socialista andalús el decidiran els militants, crec que és la militància la que ha d’agafar les regnes de les grans decisions del partit, respectarem el que es decideixi», ha assenyalat.

Preguntat si des de Ferraz es podien prendre decisions al respecte de Susana Díaz, Gil ha insistit que a Madrid es respectaran les decisions, processos i temps per a la celebració de congressos, programa i «el que ve derivat», que adopti Andalusia.

El PSOE-A: «No hi ha debat»

El secretari d’Organització del PSOE-A, Juan Cornejo, ha negat aquest dimecres en entrevistes concedides a la cadena SER i Telecinco que hi hagi un debat obert en el partit sobre el futur de Susana Díaz després de la sentència de la peça política dels ERO que condemna els expresidents José Antonio Griñán i Manuel Chaves i 17 ex alts càrrecs més de la Junta, i ha defensat que existeix «total coordinació» amb la direcció federal del partit en aquest assumpte i totes les altres coses són mentides».

«Existeix veritable coordinació, comunicació total i fluida entre la direcció regional i federal. Ahir vam estar en contacte a tota hora, vaig parlar amb Ábalos i Susana Díaz va parlar amb Pedro Sánchez. No sé d’on surt o quin interès pot tenir algun en obrir un debat on no existeix», ha criticat el número dos del PSOE-A, que ha defensat que al PSOE hi ha «un projecte comú i un recolzament de tots dos en els dos sentits, des d’Andalusia recolzant l’Executiva Federal perquè hi hagi un govern que doni estabilitat a aquest país i des de Ferraz amb un recolzament al PSOE-A».

En aquest sentit, Cornejo ha animat els qui qüestionen la continuïtat de Susana Díaz al capdavant del PSOE-A a «donar la cara» i ha insistit que «ara mateix hi ha cordialitat, comunicació, recolzament mutu i total coordinació entre Pedro Sánchez, Susana Díaz, l’Executiva Regional i l’Executiva Federal i totes les altres coses són mentides».

Davant de les crítiques pel silenci de Susana Díaz després de la sentència, el número dos del PSOE-A ha garantit que compareixerà «els pròxims dies» i ha recordat que ja el 2011, com a secretària d’Organització del partit, «va demanar perdó pels fets ocorreguts pels intrusos i aquells que se’n van aprofitar» en el ‘cas ERO’, del qual ha destacat que també «hi ha altres persones que van actuar amb bona voluntat i bona fe».