ELECCIONS GENERALS

Així han votat els candidats al 10-N

Els líders dels principals partits han arribat als seus col·legis electorals a primera hora

candidatos-montaje-2

Com és habitual, els candidats a les eleccions solen ser matiners. A primera hora del matí d’aquest 10 de novembre ja han acudit a les seves respectives escoles els següents líders polítics.

david castro

Pedro Sánchez

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha arribat a les 09.44 hores al Centre Cultural Volturno A de la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón, acompanyat per la seva dona, per exercir el seu dret al vot. Ha sortit del col·legi electoral al crit de «president» i amb aplaudiments dels presents al centre madrileny. «M’agradaria traslladar una cosa important. La democràcia ha sigut i és la principal herència que ens ha deixat els nostres pares i les nostres mares i, per tant, hem de disfrutar-la», ha afegit. També ha reclamat que els resultats de les urnes ofereixin un «resultat més gran» que el del 28 d’abril perquè «legitimin» la decisió de les urnes.

ángel díaz / EFE

Pablo Iglesias

El candidat d’Unides Podem a la Presidència del Govern, Pablo Iglesias, ha allargat la mà al PSOE per formar un Govern conjunt combinant l’«experiència» dels socialistes amb la «valentia» de la formació morada. «Allargarem la mà al PSOE perquè combinar la valentia d’Unides Podem amb l’experiència del PSOE pot convertir el nostre país en un referent en polítiques socials», ha manifestat Iglesias aquest diumenge en declaracions als mitjans després de votar en el Col·legi Públic La Navata, a Galapagar (Madrid), on ha acudit cap a les 10.00 hores.

josé luis roca

Pablo Casado

El president del PP, Pablo Casado, ha votat a primera hora a l’escola del Pilar de Madrid. Ha cridat a una alta participació: «És important que avui es voti massivament». Ha desitjat un resultat clar que permeti desbloquejar la situació i aconseguir estabilitat. «És bon moment per acabar amb la paràlisi», ha dit.

DAVID CASTRO

Albert Rivera

El líder de Ciutadans ha acudit a votar al Centre Cultural Volturno de Pozuelo de Alarcón, on una hora abans havia votat Pedro Sánchez. «Vull unir els espanyols per remar tots junts en la mateixa direcció. Si pugem els moderats podem posar Espanya en marxa», ha dit.

fernando alvarado / efe

Íñigo Errejón

El candidat de Més País, Íñigo Errejón, ha animat a acudir a votar per «cuidar la democràcia a cada col·legi electoral». Errejón ha acudit aquest diumenge al Col·legi Santa Teresa de Jesús de Madrid, on ha afirmat que les seves expectatives passen perquè el seu partit aconsegueixi «molt bons resultats» i sigui «decisiu» per a la conformació d’un Govern progressista, de manera que «d’aquí tres o quatre mesos no haguem de tornar a votar».

JOSÉ LUIS ROCA

Santiago Abascal

El president de Vox, Santiago Abascal, ha demanat als ciutadans «resoldre les diferències» acudint a votar per «consolidar la unitat Espanya i la concòrdia personal allunyant odis». Així ho ha manifestat aquest diumenge 10 de novembre el líder de Vox en declaracions als mitjans, després d’haver exercit el seu dret al vot al col·legi Pinar del Rei de Madrid, on ha acudit cap a les 13.00 hores.

Abascal ha demanat que la jornada electoral es desenvolupi «en condicions de llibertat i normalitat» i ha agraït la seva feina als agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, especialment els que s’han desplaçat a Catalunya.

ELS CANDIDATS A CATALUNYA

GUILLEM ROSET / ACN

Gabriel Rufián

El candidat d’ERC, Gabriel Rufián, ha fet una crida a la ciutadania a «combatre l’Estat amb urnes i democràcia». Rufián ho ha dit aquest diumenge després de votar a l’escola Ribatallada de Sabadell, on ha acudit a dipositar el seu vot acompanyat d’alguns regidors del grup municipal, entre ells el portaveu local, Gabriel Fernàndez.

elisenda pons

Laura Borràs

La cap de llista de JxCat, Laura Borràs, ha fet aquest diumenge una crida a omplir les urnes de vots per, així, «respondre a la sentència de la injustícia», en al·lusió a la del procés, amb la «sentència de la democràcia». La candidata ha animat, en un dia fred i gris a Barcelona, que «tothom surti de casa per omplir les urnes de vots». Ha demanat votar «pels que no pot fer-ho, pels que estan a l’exili i a la presó», pels «49 presos que tenim», ha puntualitzat, a fi de respondre a «un Estat repressiu que no vol urnes». «Omplim les urnes de dignitat, democràcia, futur i llibertat», ha conclòs.

ACN / MARIONA PUIG

Jaume Asens

El cap de llista d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha afirmat aquest diumenge que en aquesta jornada d’eleccions generals es decideix «si l’odi venç l’esperança». Després de votar al centre cívic barceloní del Fort Pienc, Asens ha apuntat que en aquesta elecció els comuns es disputen la tercera posició «amb l’extrema dreta», amb referència a Vox, que segons alguns sondejos podria avançar en escons Unides Podem.

silviA JARDÍ / ACN

Meritxell Batet

La candidata del PSC a les eleccions per Barcelona, Meritxell Batet, ha fet una crida a la ciutadania a participar aquest diumenge pensant en el futur del país perquè prengui un camí «sense exclusions i on hi hagi justícia social». «És important que votem per un país on puguem conviure tots junts, pensem el que pensem, amb les nostres diferències. Sobre tot un país que no estigui més dividit», ha explicat en declaracions als periodistes després d’emetre el seu vot a l’Escola Pare Poveda de Barcelona, en què ha lamentat no haver pogut participar en la campanya per estar de baixa per indisposició, i ha agraït als seus companys que l’hagin substituït.

Toni albir / EFe

Mireia Vehí

La cap de llista de la CUP al Congrés per Barcelona, Mireia Vehí, ha animat aquest diumenge a omplir les urnes «contra el règim, la monarquia i l’IBEX» en aquest moment d’«excepcionalitat altíssima, repressió i falta de capacitat de sobirania», perquè l’Estat sigui «ingovernable». En declaracions als periodistes després de dipositar el seu vot a l’Institut Consell de Cent de Barcelona, Vehí ha dit que els catalans volen «exercir el seu dret a l’autodeterminació i viure en pau» i ha assenyalat que al Congrés s’ha d’intentar generar «la ingovernabilitat del règim». La «solució democràtica» al conflicte català només vindrà a partir del «desbordament» de l’Estat, ha assegurat Vehí, que no ha votat per al Senat ja que la CUP no es presenta a la Cambra Alta i, de fet, és la primera vegada que es presenta al Congrés. 

guifré jordan / acn

Inés Arrimadas

La candidata de Cs al Congrés per Barcelona, Inés Arrimadas, ha demanat als electors que vagin a votar aquest diumenge perquè a Catalunya «l’odi deixi pas a la convivència, perquè la ruptura deixi pas a la unió dels ciutadans». També ha demanat anar a les urnes perquè a Espanya «la desesperança deixi pas a l’esperança» i a les reformes, en declaracions als periodistes després de votar sobre les 12.30 a l’escola Ausiàs Marc del districte de Les Corts a Barcelona, acompanyada del seu marit, Xavier Cima.

blanca blay / acn

Ignacio Garriga

El cap de llista de Vox al Congrés per Barcelona, Ignacio Garriga, ha votat aquest diumenge «per Espanya» i convençut que el seu partit marcarà un abans i un després en aquestes eleccions. «Demà començarem a construir un projecte d’agermanament nacional, on la unitat de la nació sigui defensada i on les llibertats i drets fonamentals estiguin garantits», ha declarat després de votar a l’escola La Salle Bonanova de Barcelona amb la seva dona i fills.