possible canvi de nom

Defensa obre la porta perquè l'Exèrcit de l'Aire sigui també «de l'Espai»

No es pot contemplar «el món del segle XXI i el futur» sense tenir en compte aquesta realitat, diu Robles

MADRID 9-10-03 ACTO DE ENTREGA AL EJERCITO DEL AIRE DE LAS PRIMERAS UNIDADES DEL CAZA EUROPEO EUROFIGHTER. FOTO. JUAN MANUEL PRATS / Cámara digital

La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha revelat aquest dimarts que l’Exèrcit de l’Aire està debatent la possibilitat de canviar la seva denominació per passar a dir-se Exèrcit de l’Aire i de l’Espai, incorporant així una realitat que «no pot ignorar-se al segle XXI». Robles ha apuntat aquesta opció després d’inaugurar el XXIX Seminari Internacional de la Càtedra Alfredo Kindelán, que precisament versarà en aquesta edició sobre ‘Les Forces Aèries i l’espai: un desafiament de cooperació internacional’.

«Hi ha una unió clara entre l’Exèrcit de l’Aire i l’espai», ha reconegut després Robles acceptant que aquest nexe pugui fins i tot reflectir-se en la denominació oficial de la branca aèria de les Forces Armades.

«El futur passa per alguna cosa més que per la cooperació; jo diria que ja es pot parlar de la unió entre l’Exèrcit de l’Aire i l’Espai», ha insistit la ministra, que considera que no es pot contemplar «el món del segle XXI i el futur» sense tenir en compte l’espai, que condicionarà la seguretat i el mode de vida.

Experts internacionals

En el seminari hi participaran reconeguts experts de l’àmbit nacional i internacional, amb representants dels Estats Units, Alemanya, França, Itàlia i el Canadà, entre altres països.

En l’acte d’inauguració d’aquest seminari internacional també hi han sigut presents el sotssecretari de Defensa, Alejo de la Torre; el rector de la Universitat Politècnica de Madrid, Guillermo Cisneros; el cap d’Estat Major de l’Aire, general Javier Salto Martínez-Avial; el cap d’Estat Major de l’Armada, Teodoro Esteban López-Calderón; i el director del Centre de Guerra Aèria i president de la Càtedra Kindelán, general José Alfonso Otero, entre altres autoritats civils i militars.

La càtedra Alfredo Kindelán de l’Exèrcit de l’Aire, el president d’honor del qual és el rei Felip VI, va ser creada el 1980 com a fòrum d’estudi i debat del pensament de la doctrina militar aèria.