catalunya

Junqueras descarta l'indult: «Se'l poden ficar on els càpiga»

Creu que Pere Aragonès està «qualificadíssim» per ser candidat a la presidència de la Generalitat

45628550 59 / GABRIEL BOUYS (AFP)

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha descartat completament l’indult després de ser condemnat a 13 anys en el judici del procés. «Se’l poden posar on els càpiga», ha proclamat, després d’admetre que no l’ha sorprès la sentència i que és «un orgull ser aquí [a la presó] per haver posat urnes».

També ha  considerat aquest dimarts sobre les protestes d’aquests dies contra la sentència del Tribunal Suprem que «cremar un contenidor no és més útil que fer un doctorat». «Qualsevol pot cremar un contenidor, i també pot ser que algú ho faci en contra teu. És necessari guanyar democràticament amb majories més àmplies», ha defensat en una entrevista a ‘Nació Digital’.

Bon moment per a les urnes

Sobre si aposta per unes eleccions catalanes, Junqueras ha assegurat que sempre és un bon moment perquè els ciutadans s’expressin. I ha dit que el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, està «qualificadíssim» per assumir aquesta responsabilitat i moltes més, i que ho podrà fer molt bé.

Quan li han preguntat si Torra està governant per a tots els catalans, ha respost: «Té el deure de fer-ho, i en cas que se li qüestioni, esforçar-se per demostrar que no és així. Jo no dubto que ho farà».

Sobre l’actuació policial, ha apostat per apreciar la bona feina de la «immensa majoria» de la policia, però també reconèixer que alguns no ho fan així. «No m’agrada gens el que he vist. També s’estan colpejant persones que caminen pel carrer. Si això no fos veritat, no hi hauria tantes imatges ni 60 periodistes que han patit càrregues», ha afegit el dirigent republicà.