El conflicte català

Colau a Sánchez: «El telèfon s'ha d'agafar sempre»

L'alcadessa ha parlat aquest dilluns amb el president del Govern en funcions

zentauroepp50504938 sanchez colau191021103037

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ahir va demanar públicament que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i el president Quim Torra s’asseguessin a dialogar, ha explicat aquest dilluns que ha parlat avui amb Sánchez, que s’ha interessat per la situació de la ciutat, i li ha recriminat: «El telèfon s’ha d’agafar sempre», amb referència alsdos intents fracassats de Torra de parlar amb ell.

Així ho ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha insistit: «Mentre el diàleg no sigui possible, demano als dos presidents, Sánchez i Torra, que no escenifiquin la discrepància. Si vols parlar, la manera es troba».

Sánchez, que aquest dilluns arriba a Barcelona, ha comunicat a través d’un tuit el contacte telefònic amb l’alcaldessa:

En el mateix marc de l’entrevista i en la línia del discurs d’ahir, Colau ha sortit en defensa dels joves, en el punt de mira aquests dies pels disturbis a Barcelona i la resta de Catalunya: «No hem de criminalitzar la gent jove que ha sortit al carrer. Entenc la seva frustració i indignació, però, la violència mai és el camí. Els grans objectius requereixen convèncer».

L’alcaldessa també ha explicat que no veu immediata la solució al conflicte polític i social generat a Catalunya després de la sentència, però que espera moviments:  «No aspiro que els pròxims dies tinguem una taula estable de diàleg, però sí que es parli discretament. Si algun polític pensa que la taula no és possible, ha de dimitir».