FOTOS DEL DIA

Les concentracions d'aquest dijous en imatges

24a6df62-3c5a-43d9-a662-e53435233596

Aquest dijous les mobilitzacions han sigut variades i de diferent signe, però també han acabat en disturbis violents a l’Eixample, per l’enfrontament entre antifeixistes i ultres, i els grups violents que han sortit de les manifestacions convocades pels CDR.

Els disturbis nocturns han tornat a trencar la tònica del dia. Al matí, les Marxes per la Llibertat han continuat pacíficament l’itinerari que van començar aquest dimecres i que conclouran demà a Barcelona. 

A més, els estudiants universitaris que havien seguit la convocatòria d’aturada convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, i s’han manifestat a la plaça Universitat al migdia, després de tallar diversos carrers, des del Paral·lel a la Gran Via.

A la tarda, a les 19.00 els CDR havien convocat una Olimpíada Republicana als Jardinets de Gràcia demanant que els discrepants de la sentència judicial als líders del procés acudissin a concentrar-se amb pilotes toves. La manifestació s’ha desenvolupat en un ambient festiu fins que s’ha desconvocat.

Paral·lelament, a la plaça Artós, a Sarrià, s’havia convocat una manifestació d’ultradretans que demanaven la suspensió de l’autonomia catalana. Al final de l’acte, i després d’unes càrregues dels Mossos, un grup reduït s’ha dirigit cap a la Diagonal «de caça», seguits per diverses furgonetes dels Mossos.

Llavors, columnes de manifestants dels CDR han baixat per carrers de l’Eixample a la trobada dels ultres. I si no els han trobat, s’han encarat amb els policies que intentaven controlar-los. Han cremat contenidors a la Rambla Catalunya i han tornat a tirar pedres i petards.