captada per les càmeres

«No sé si vol fer vostè l'entrevista»: l'intent de Villacís de dirigir un periodista

Javier Casal, de la SER, es va queixar en directe de l'intent de la vicealcaldessa de Madrid de condicionar les seves preguntes

zentauroepp47020019 madrid 19 02 2019 politica bego a villacis portavoz y concej190219090513

La vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís (Ciutadans), ha caigut a les xarxes de l’‘streaming’, o vídeo en directe. Quan feia una entrevista a la cadena SER, la política taronja va tractar que el periodista amb qui conversava, Javier Casal, li fes la pregunta que ella volia. Villacís no va ser conscient que el moment estava sent captat per les càmeres i el mateix reporter li va retreure l’intent de colar aquesta pregunta en concret. 

La conversa entre tots dos s’encaminava ja cap al final i Casal preguntava a Villacís pel pla municipal per «reduir els nivells de contaminació a Madrid» tot i que «hi entrin més vehicles», quan llavors Villacís agafa la ploma de les mans del periodista i comença a gargotejar. «Li deixo la ploma. Veig que vol fer un gràfic al paper», afirma llavors Casal. I Villacís respon que no «és la idea». «Volem donar més alternatives perquè la gent utilitzi més el transport públic. Es millorarà el transport públic i es tracta que entrin més vehicles a Madrid», contesta, mentre Villacís continua escrivint, gravada per les càmeres.

«Ho diré perquè ho està veient la gent en l’‘streaming’. M’ha posat vostè al paper ‘Valdemingómez’. No sé si m’està dictant la pregunta o que vol fer vostè l’entrevista, però com que és un tema important l’hi preguntaré. ¿Acceptarà Madrid les escombraries que procedeixin de l’abocador d’Alcalá de Henares?», pregunta llavors el periodista. Davant de la qüestió, Villacís replica sense immutar-se: «M’alegra que em faci aquesta pregunta».

La vicealcaldessa comença llavors a desgranar el seu pla de no acceptar que la planta de Valdemingómez aculli els residus de l’abocador d’Alcalá després de finalitzar el seu reblert del seu cinquè vas.