CAMÍ DE LES URNES

'Con Rivera no. Amb nosaltres sí', lema dels comuns per a la precampanya

Asens creu que Sánchez s'ha mimetitzat amb Rivera «o fins i tot» amb Rajoy

asens

Jaume Asens ha anunciat que el lema dels comuns per a la precampanya del 10-N serà ‘Con Rivera no. Amb nosaltres sí’, consigna que han escollit perquè «representa una majoria d’esperança per a una majoria de progrés» que passa pels comuns, segons ell.

En una roda de premsa aquest dissabte, el candidat d’En Comú Podem ha acusat el president en funcions d’estar mimetitzant-se amb la dreta: «Quan escoltem Pedro Sánchez i tanquem els ulls, sentim més aviat el senyor Rivera, o fins i tot el senyor Rajoy».

«Aquest Pedro Sánchez és el que ha passat d’‘Amb Rivera, no’ a ’Amb Iglesias, no’», ha assenyalat, i ha afegit que la repetició electoral és conseqüència que el líder socialista s’hagi negat a acceptar, segons el seu parer, que les majories absolutes són història. Asens ha dit que han optat per utilitzar l’‘Amb Rivera, no’, que van corejar els simpatitzants del PSOE la nit electoral del 28-A, perquè expressa un reclam «de totes les persones progressistes».

A més, és «un crit transversal a Catalunya, on l’esquerra va ser la gran triomfadora de les últimes eleccions generals», ha dit. El portaveu dels comuns ha exposat el significat d’aquest ‘Amb nosaltres, sí’: «Amb nosaltres sí que es pot derogar la reforma laboral, sí que es pot regular el preu dels lloguers, sí que es pot salvar el planeta com demana la nostra gent jove, i sí que es pot recuperar el diàleg i les solucions per a Catalunya».

Aina Vidal, que tornarà a ser la número dos al Congrés, ha dit que amb aquest lema pretenen «que es torni a parlar d’allò que preocupa la ciutadania, com és el preu del lloguer, les pensions, l’emergència climàtica i el diàleg a Catalunya». Ha criticat el que considera una situació de bloqueig polític i social, i que «a les portes d’una nova recessió» encara se segueixi amb els pressupostos de l’exministre d’Hisenda del PP Cristóbal Montoro.