negociació d'investidura

El PSOE denuncia la posició «inamovible» de Podem com a principal escull

El Govern de coalició «no es donarà» perquè aquesta proposta ja ha «decaigut», proclama Lastra

48614080 59 / DAVID CASTRO

El PSOE ha considerat aquest divendres que el principal escull per a un acord d’investidura amb Unides Podem és la posició «inamovible» d’aquest partit, que continua demanant un Govern de coalició que «no es donarà» perquè aquesta proposta ja ha «decaigut». Així ho ha apuntat la número dos del PSOE, Adriana Lastra, en una entrevista a la SER, en la qual ha remarcat que si l’acord del juliol es va frustrar va ser per la «posició maximalista» de Podem. I ha insistit que el que proposen els socialistes és un acord programàtic després del qual ja es veuria quina seria la participació de la formació morada i el seu «espai de poder» en la nova administració.

La dirigent socialista ha recalcat que l’acord s’aconsegueix en elcamí «intermedi» després d’una negociació en la qual no hi pot haver «ni vencedors ni vençuts», però ha insistit a acusar Podem de ser qui no es mou en les seves posicions. Aquesta tesi desenvolupa la idea de Pedro Sánchez, candidat socialista i president del Govern en funcions,d’optar per una sortida intermèdia.

Lastra ha recordat la «triple garantia» que els socialistes ofereixen a Podem per al compliment de l’acord i ha assenyalat que després de parlar amb altres forces que facilitarien la investidura «tot està llest» perquè arrenqui aquesta legislatura progressista, i «a bord només hi falta Unides Podem».

Continuar treballant

En qualsevol cas ha assegurat que el PSOE continuarà treballant a favor de l’acord i com a exemple ha recordat que aquest dijous va garantir a Podem que es tornaran a posar a sobre de la taula els pressupostos que no van tirar endavant.

«Tenim els vots per a l’acord pressupostari, les garanties, l’únic que ens falta és Unides Podem, que assumeixi el principi de realitat, que és possible l’acord i també tirar endavant polítiques en les quals estem d’acord», ha afegit.