DAVANT DE LA JUSTÍCIA EUROPEA

Puigdemont i Comín recorren pel seu escó com a eurodiputats

Els advocats intenten aconseguir que puguin assumir "provisionalment" l'acta

zentauroepp44471490 l expresident carles puigdemont saluda toni com n a la seva 190408090119 / Natalia Segura

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín han recorregut al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per intentar recollir les actes d’eurodiputats, càrrec per al qual van ser elegits en les eleccions europees del juny passat.

El TJUE va rebutjar el juliol passat, just abans de constituir la seva primera sessió de la nova legislatura, que Puigdemont i Comín poguessin assumir "provisionalment" el seu mandat mentre els magistrats resolien el fons del cas.

Els seus advocats han presentat per a això un recurs de cassació per intentar rectificar la resolució de la Cambra.

El TJUE haurà de resoldre sobre el cas, mentre que el Tribunal General estudia el fons de la demanda dels dos diputats electes contra el Parlament Europeu. Els dos polítics no tenen encara data per a la vista oral. 

Oriol Junqueras, que també ha plantejat una qüestió prejudicial relativa a la immunitat parlamentària del líder d’ERC, tindrà la seva vista el 14 d’octubre.

A més, el comitè d’Assumptes Legals del Parlament Europeu ha votat aquest dimarts a favor de presentar al·legacions al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la immunitat de Junqueras i el seu escó a la cambra, que continua vacant.