Maroto creu que Sánchez demana l'abstenció "amb la boca petita" perquè busca pactar amb ERC i Podem

Gamarra insisteix que el PP no el recolzarà i indica que l'alternativa és que s'abstingui Cs

zentauroepp47521407 javier maroto190327112959 / Nico Rodriguez

El vicesecretari del PP, Javier Maroto, ha criticat aquest dimarts que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, demana l’abstenció del PP en la seva investidura "amb la boca petita" perquè, en realitat, busca pactar amb partits nacionalistes i Podem. "Hi ha una dicotomia entre els discursos de Sánchez i els seus fets", ha assenyalat.

"Si el PSOE volgués guanyar-se la confiança del PP no hauria pactat amb els independentistes a Badalona", ha dit Maroto en una entrevista a Telecinco, recollida per Europa Press, amb referència a la constitució de l’Ajuntament de la localitat catalana on va sortir investit l’alcalde socialista Álex Pastor amb els vots d’ERC, JxCat i Guanyem Badalona, en detriment del 'popular' Xavier García Albiol, que va guanyar les eleccions.

Així, el 'popular' ha recalcat que el seu partit no donarà suport a un govern de Sánchez, perquè "no vol suport del PP, ni Ciutadans", sinó que busca el recolzament de Podem per a un govern de "col·laboració". "Els fets demostren la bona relació amb Bildu i ERC", ha afegit.

"Es pot dir una cosa i després fer el contrari, i el PSOE està negociant amb ERC en reunions secretes", ha assegurat Maroto, mentre ha criticat que Sánchez vol un govern amb l’"extrema esquerra" avalat per independentistes i populistes.

Maroto ha destacat que el PP ja va recolzar en altres moments governs del PSOE i no va descartar reunir-se amb el president en funcions per "buscar espais d’acords", però després de la reunió de Sánchez amb el líder del PP, Pablo Casado, la negociació "va caure en un pou sense fons". "Tenim distàncies molt àmplies", ha justificat, per la qual cosa el PP no farà president Sánchez.

En aquest sentit, en una altra entrevista la vicesecretària de Política Social del PP, Cuca Gamarra, ha insistit que el PP liderarà l’oposició i no facilitarà la investidura de Sánchez, tot i que considera l’alternativa que s’abstingui Ciutadans.

"Hi ha moments en què el PSOE ha arribat a acords amb Ciutadans i tenen avui governs avalats els uns pels altres", ha assenyalat a Onda Cero, amb referència a la coalició del PSOE i Ciutadans en comunitats autònomes i ajuntaments com Melilla, Oviedo o Castella-la Manxa.

RELACIONS PSOE AMB BILDU

Els dos dirigents del PP coincideixen a recalcar que el PSOE està afavorint Bildu a Navarra per guanyar el seu recolzament en la investidura de Sánchez alCongrés. "A Navarra el PSOE està flirtejant amb Bildu per constituir el Govern foral", ha apuntat Maroto, mentre que Gamarra qualificava de "moralment qüestionable" i "dolent" per a Espanya que Bildu ocupi un seient en el Parlament navarrès.

"Les aliances de Sánchez amb Bildu s’estan posant a sobre de la taula i ja es veu que al Parlament navarrès s’ha assegut un diputat de Bildu", ha assenyalat Gamarra, insistint que el PP no donarà suport a un govern del PSOE i més quan demana recolzaments de Bildu i ERC".

Preguntat sobre si el PP ha de canviar el "full de ruta" del PSOE, la 'popular' ha assenyalat que és el PSOE que ha de dir a Sánchez la "línia en la qual moure’s" i les aliances que ha de tenir. "Nosaltres el que denunciarem són les aliances de Sánchez amb populistes, independentistes i Bildu," ha respost la diputada de La Rioja.