La Fiscalia de Barcelona demana investigar Lluís Salvadó pels preparatius de l'1-O

Salvadó ja va ser detingut el 20 de setembre, quan es van dur a terme registres en diferents seus del Govern

La Fiscalia considera que els fets podrien ser constitutius dels delictes de malversació, desobediència i revelació de secrets

zentauroepp40231975 barcelona 22 09 2017 puesta en libertad en la ciutat de la j180524143005 / FERRAN NADEU

La Fiscalia de Barcelona considera que hi ha indicis perquè el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) investigui el diputat d’ERC al Parlament i exsecretari d’Hisenda de la Generalitat Lluís Salvadó, al considerar que la seva implicació és "principal" en els preparatius del referèndum unilateral de l’1-O. Per aquesta raó, ha requerit al Jutjat d’Instrucció número 13, que instrueix la causa per l’organització de la consulta, que traslladi a l’alt tribunal català tot el relatiu al parlamentari, que disfruta d’aforament.

malversació de fons públicsdesobediència, revelació de secrets i organització criminal

Salvadó va ser secretari d’Hisenda durant la preparació del referèndum, des de gener del 2016 fins a l’octubre del 2017. Va ser detingut per la Guàrdia Civil el 20 de setembre, quan van tenir lloc els registres a la Conselleria d’Economia i en altres seus del Govern, però va ser posat en llibertat amb càrrecs dos dies més tard. Després del seu arrest, es va acollir al seu dret a no declarar. Llavors no era diputat i ara sí, i per això la investigació ha d’anar a càrrec del TSJC.

Entre els elements que la fiscalia té en compte hi ha les declaracions i les conferències en què va participar Salvadó en què informava, entre altres qüestions, de la hisenda que s’estava creant a Catalunya. Un altre dels indicis són les converses telefòniques, els correus electrònics i els documents incautats, en els quals es desprèn que l’exalt càrrec era "coneixedor" del "full de ruta" independentista, així com de les despeses de l’1-O. Un dels documents confiscats es titula "Escenari de guerra, escenari de guerrilla", en què es donava resposta a les mesures que podia emprendre l’Estat.