investidura de sánchez

El Govern insisteix que el PP i Cs s'abstinguin i no donarà ministeris a Podem

Calvo ha recordat que el 2016 Rajoy va ser nomenat president gràcies a l'abstenció del PSOE

48792480 60 / DAVID CASTRO

La vicepresidenta en funcions del Govern, Carmen Calvo, ha insistit aquest dimarts en la seva petició al PP i Ciutadans perquès’abstinguin en la investidura de Pedro Sánchez, mentre que a Podem li ha recordat que la proporcionalitat amb què vol entrar en l’Executiu no és la "fórmula de la democràcia".

En declaracions a la premsa abans de la reunió d’institucions de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere, la vicepresidenta ha enviat un missatge al PP i Ciutadans perquè no es converteixin en un "obstacle" per a Espanya i els ha demanat que apostin per "l’estabilitat i la governabilitat" i "res més", amb referència que "obrin pas" a un govern de Sánchez.

Així, ha recordat que el 2016 la investidura de Mariano Rajoy va tirar endavant gràcies a l’abstenció del PSOE, després d’un "esforç intern". "Casado ha d’anar a l’hemeroteca i Rivera ha de veure que porta el seu partit literalment al’extrema dreta", els ha retret Calvo, que ha remarcat que el seu partit està al lloc central i "majoritari" al país. "És el lloc on es pot governar un país a Europa. Tots han de reflexionar", ha recalcat.

Podem insisteix en ministeris

Respecte al’exigència de Podem d’entrar en el govern ocupant un nombre de ministeris proporcional als escons aconseguits en les eleccions, Calvo ha refredat aquesta possibilitat assegurant que aquesta no és la "fórmula de la democràcia" i la suma amb Podem "no dona majoria absoluta". "És la realitat pura i dura", ha dit.

Per això, la dirigent socialista ha defensat que hi ha "múltiples maneres" d’arribar a acords i ha recalcat que amb la formació de Pablo Iglesias vol compartir "objectius importants".

Així, ha defensat que l’oferta del PSOE al partit morat, que consisteix a ocupar càrrecs intermedis sense entrar en el Consell de Ministres, és "respectuosa, raonable i bona per a la feina”. Posa de relleu que aquesta proposta inclou un calendari d’objectius al Parlament.

Davant de la negativa que ha vingut expressant Iglesias, Calvo ha demanat que "tots" els dirigents polítics se situïn en una posició "raonable i constructiva"