pactes després del 26-M

Acord del PP, Cs i Vox per controlar les Meses de les Assemblees de Madrid i Múrcia

García Egea assegura que pactaran "a tots els territoris" on sigui possible

zentauroepp48584074 politica madrid190611124745 / DAVID CASTRO

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha confirmat que el PP, Ciutadans (Cs) i Vox han arribat a un acord per controlar les Meses de les Assemblees de Madrid i Múrcia, que es constitueixen aquest mateix dimarts. D’aquesta manera, ha prosseguit, aquests òrgans tindran "majoria de centredreta" i reflectiran el resultat de les eleccions del 26 de maig.

"En principi les Meses dels dos parlaments tindran majoria de centredreta que no és sinó el resultat del 26 de maig", ha destacat García Egea en una entrevista a EsRadio, en la qual ha aplaudit l’acord perquè les Meses "reflecteixin" el resultat dels comicis en les esmentades comunitats.

Així mateix, García Egea ha assenyalat que Vox tindrà representació en aquests òrgans a Madrid i Múrcia. "Ho hem defensat sempre i Ciutadans ha donat mostra d’entesa", ha assegurat, sobre l’entrada del partit de Santiago Abascal a les Meses.

Pactes per a la Comunitat de Madrid

Al ser preguntat si aquest acord en les Meses de l’Assemblea de Madrid és un preludi d’un acord de govern a la comunitat, García Egea ha indicat que en aquelles places on "el centredreta suma", "fa falta fer-ho" no només a la mesa sinó també en el Govern. "¿Pot ser el preludi? Doncs crec que anem pel camí correcte, però necessitem parlar de programa, perquè hi ha coses en què no pensem exactament el mateix", ha emfatitzat el dirigent del Partit Popular.

García Egea ha afirmat que "al final, l’esquerra s’uneix allà on pot per fer fora el centredreta" i ha afegit que això abans el PP no podia fer-ho perquè era l’"única força" en aquest espectre. "Ara que és possible fer-ho, veiem com l’esquerra sol criticar el PP", ha criticat.

El secretari general del PP ha remarcat que en aquest moment en "molts llocs de centredreta poden governar" i aplicar principis i valors que són "comuns" als tres partits. "Encara necessitem assentar aquesta situació i veure si veritablement han entès el missatge dels ciutadans", ha afegit.

Anunci de Vox 

Poc abans, la candidata de Vox a la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, anunciava un "preacord" per a la Mesa de l’Assemblea de Madrid i advertia que Ciutadans haurà d’oblidar-se del "fàstic" que, pel que sembla, li produeix la formació de Santiago Abascal perquè avui mateix, s’asseuran a "firmar acords". En una entrevista a la Cope, Monasterio indicava que Ciutadans demanarà "formalment" a Vox els seus vots perquè el president de la Mesa sigui el diputat Juan Trinidad, de la formació taronja.

"Hi ha un preacord que es plasmarà avui al matí i és un primer pas que reflectirà el que passarà en altres meses en paral·lel", avançava Monasterio al ser preguntada per si aquest és extensible a l’Ajuntament de Madrid, que es constitueix el pròxim dissabte, 15 de juny.