El fill de Netanyahu es discuteix amb Santiago Abascal a Twitter

"¿No voleu que recolzem els catalans i els bascos? Doncs deixeu de recolzar els palestins", va afirmar el fill del primer ministre israelià

undefined48335465 spanish far right vox party leader santiago abascal casts hi190526172313 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Yair Netanyahu, fill del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, s’ha discutit a Twitter amb el president de Vox, Santiago Abascal, i amb ACOM, una organització espanyola proisraeliana, arran d’un tuit en què suggereix als "àrabs i musulmans" que, si volen "alliberar territoris àrabs islàmics ocupats" comencin per Ceuta, Melilla i altres petits enclavaments espanyols al nord de l’Àfrica.

Netanyahu considera que Espanya és un dels països més antisemites, critica Vox i ACOM que no exigeixin al Govern espanyol que deixi de finançar "amb milions d’euros ONG israelians d’extrema esquerra" i utilitzi els diners per als "pobres d’Espanya". "¿No voleu que recolzem els catalans i els bascos? Doncs deixeu de recolzar els palestins", afirma.

Davant del rebuig que va generar el seu primer tuit, el fill del primer ministre israelià proposa els espanyols "un tracte": "Nosaltres no finançarem ONG al vostre país que us demanin cedir Ceuta i Melilla i vosaltres deixareu de finançar ONG al nostre país que ens demanen que cedim Judea i Samaria" (Cisjordània per als palestins).

Entre les respostes irades al primer tuit de Netanyahu n’hi va haver una d’Abascal, que el va qualificar d’"ignorant i frívol" i el va avisar que estava fent "un greu mal" a la mateixa causa israeliana. "Abans d’encoratjar una invasió islamista contra la nostra Pàtria cal saber el mínim sobre la nostra Història. Espanya va ser envaïda pels islamistes i recuperada després d’una reconquesta de vuit segles", afirmava Abascal.

Abascal va informar amb el seu missatge a l’associació ACOM, que de seguida es va afegir a les advertències i va demanar a Netanyahu que actués "amb més maduresa" i deixés d’encoratjar el sentiment antiisraelià a Espanya. ACOM el va avisar que les seves paraules podien restar legitimitat als grups sionistes a Espanya i "donar frívolament arguments que rebutgen Israel com un aliat lleial i confiable amb interessos comuns i valors compartits".

No obstant, Netanyahu afirma que si "posar el focus en l’assumpte de Ceuta causa un sentiment antiisraelià a Espanya", a Israel pot augmentar el rebuig d’Espanya si quan aquest país "interfereix constantment en els assumptes israelians", finança ONG radicals i li demana que cedeixin "la meitat" de la seva terra.

Segons ell, amb les seves paraules només està "posant un mirall" davant de les cares dels espanyols i és en aquest punt que avisa que si Espanya no vol que Israel recolzi els catalans i els bascos hauria de deixar de recolzar els palestins.

ACOM avisa: pot donar ales als antiisraelians

"La nostra cara és la de ferms activistes pro Israel, gràcies", li respon ACOM, que el convida, una vegada més, a "reconsiderar comentaris que, obrint un debat sobre la integritat territorial espanyola, legitimarien qualsevol idiota que qüestionés la sobirania israeliana" sobre àrees del país majoritàriament poblades per àrabs (com el 'Triangle' i algunes zones de Galilea".

"Si sou proisraelians, demaneu al vostre govern que deixi de finançar centenars d’ONG d’esquerra radical a Israel que volen destruir-la des de dins. Agafeu aquests diners i utilitzeu-los per pagar hospitals, escoles i esglésies a Espanya. No us poseu en els nostres assumptes", respon.

Arran de les reaccions que va rebre a Twitter, Netanyahu diu veure "molt antisemitisme" a Espanya i proclama que Judea i Samaria (Cisjordània) sempre va ser territori jueu i que allà va néixer Jesucrist "com a jueu", tal com deixa clar la llegenda INRI (Jesús Natzarè Rei dels Jueus) "a totes les esglésies". "Estimats espanyols. Veig que tots us heu disgustat. Ceuta i Melilla són dos territoris diminuts que teniu a l’altre costat del mar, en un altre continent. Ara imagineu com ens sentim quan el vostre govern demana a Israel que cedeixi Judea i Samaria [Cisjordània], que és el cor de la terra jueva i el seu lloc de naixement fa més de 3.000 anys", ha escrit finalment el fill del primer ministre.

A més d’aconsellar qui posi en dubte les seves paraules que ho "comprovin a la Bíblia", afegeix que "Judea i Samaria" estan a només 15 quilòmetres de Tel Aviv, a la qual es refereix com el seu "centre econòmic" i que talla la que considera la seva "capital", Jerusalem. Cisjordània, afegeix, és "la meitat del territori d’Israel" que, fins i tot incorporant aquesta regió, és de la mida de "Palma de Mallorca".