'SUPERDIUMENGE' 26-M

Sánchez demana als partits ajudar a generar "un horitzó d'estabilitat"

El cap del Govern en funcions i líder del PSOE, primer líder nacional en votar, ha demanat "participació, avenç i estabilitat"

20190526 438460 sanchezr 1 1 / periodico

El cap del Govern en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha fet aquest diumenge una crida als partits per "deixar enrere la dialèctica electoral" a partir de demà i contribuir a fer que a Espanya hi hagi "un horitzó d’estabilitat" en els diferents governs.

[Segueixi aquí el 'superdiumenge' electoral en directe].

Sánchez ha fet aquestes declaracions després de votar, acompanyat de la seva dona, Begoña Gómez, al Centre Cultural Volturno de Pozuelo de Alarcón (Madrid), mitja hora després de l’obertura dels col·legis electorals.

"Un dia important" per a Espanya, el president de l’Executiu ha animat a la participació i a la mobilització al ser molt el que hi ha en joc.

"Participació, avenç i estabilitat", ha resumit el secretari general del PSOE per resumir la jornada que posa fi a "un cicle electoral molt intens".

Ha estès aquest ànim al conjunt de forces polítiques perquè després de les eleccions, "s’obri un horitzó d’estabilitat política per als pròxims quatre anys" als municipis, a les comunitats autònomes i al Govern a fi d’"abordar els avenços i transformacions que necessita el país".

"Governabilitat"

"El dia de demà és important que totes les forces deixem enrere la dialèctica electoral i pensem en un horitzó en què contribuïm tots a la governabilitat", ha remarcat Sánchez, que ha sigut el primer dels líders dels grans partits en votar.

Segons Sánchez, en la jornada d’aquest diumenge es decideix si es vol "continuar avançant en justícia social, en convivència i en regeneració democràtica".

També ha destacat la importància dels comicis d’avui per "definir l’horitzó de benestar i de progrés" dels municipis, de les comunitats i d’Europa.