LA CORRUPCIÓ DEL PP

Camps anuncia una querella per prevaricació contra la jutge que l'ha processat pel circuit de la F-1

L'expresident valencià afirma que la causa de la fórmula 1 és "purament política" i que s'han vulnerat els seus drets

La interlocutòria de la jutge l'acusa d'impulsar el circuit per projectar la seva imatge i d'adjudicar obres a canvi de donacions al PP

zentauroepp47123467 francisco camps190225123321 / Miguel Lorenzo

Aparentment acorralat, l’expresident valencià Francisco Camps, ha passat a l’atac i ha anunciat una querella por prevaricació contra la jutge del Jutjat 17 d’Instrucció de València que fa uns dies el va processar pel cas que estudia possibles irregularitats en la construcció del circuit urbà de fórmula 1 a la capital valenciana i un recurs contra la interlocutòria de fa uns dies, pas previ a l’obertura del judici.

En una roda de premsa al costat del mateix circuit, a la qual va convocar només alguns mitjans i amb gairebé mitja hora d’antelació, l’exdirigent popular ha dit que la causa contra ell és "purament política" i que s’han vulnerat els seus drets, dos arguments sobre els quals basarà la seva querella davant del Tribunal Superior de Justícia.

Camps ha criticat que després de “dos anys d’instrucció” la interlocutòria va sortir en plena precampanya de les municipals, fet que farà que en la campanya l’Advocacia de la Generalitat “en mans de [Ximo] Puig i [Mónica] Oltra”, reclami presó per a ell. "No he fet res per ser processat", ha assegurat.

La interlocutòria de la titular del jutjat, coneguda fa uns dies, afirma que Camps "va impulsar" i "va permetre" la construcció del circuit urbà de València "amb l’única intenció de projectar la seva imatge" com a màxim representant de la Comunitat i que ho va fer "al marge de les funcions pròpies" de les seves competències.

A més del mal ús de fons públics i d’haver elegit a dit les companyies adjudicatàries de la construcció, assegura que es van alterar dades i dates en documents d’expedients administratius per recolzar "les adjudicacions irregulars" d’aquestes empreses que haurien fet determinades donacions al Partit Popular.

La jutge apuntava en el seu escrit que la instrucció revela indicis "suficients, sòlids, raonables i consistents" contra Camps per prevaricació, malversació i falsedat documental; suborn i/o tràfic d’influències.

Camps ha qualificat de "molt greus" les conclusions de la jutge i ha dit que no hi ha "cap fet, dada, número o circumstància que avali l’aprofitament personal" del qual se l’acusa. "Mai m’he emportat ni un duro", ha afirmat, abans d’assegurar: "Tornaria a fer el que vaig fer" per València.

A més, ha remarcat l’existència d’un informe, que segons ell hauria sigut ignorat, de la Intervenció de la Generalitat, que avalaria l’adjudicació a les empreses que ho van ser però que la instrucció afirma que van ser escollides per les seves donacions als populars.

En total són 16 els processats en la causa, incloent-hi l’exvicepresident Vicente Rambla i l’exconseller Mario Flores, però també alguns empresaris i el germà de l’exministre Jaime Mayor Oreja, Jose, com a representant de FCC.

De 89 milions a 0 euros

Al seu dia, un dels grans arguments del PP i de Camps per defensar les bondats de l’arribada de la F-1 a València va ser assegurar que no costaria "ni un euro" als valencians. Però la instrucció del cas ha xifrat en 89 milions d’euros el cost per a les arques públiques només de la construcció del traçat urbà.

Camps ha afirmat que dues terceres parts d’aquest circuit formen part actualment de l’entramat de la ciutat i que és obligació de l’Ajuntament reclamar els diners invertits a l’urbanitzador del ‘projecte del Grao’, per la qual cosa ha insistit a defensar el cost zero.