LLETRA DE PEMÁN

Itàlia rep amb l'himne de la dictadura Felip VI i Joan Carles I

El president italià, Sergio Mattarella, ha demanat immediatament disculpes als reis

zentauroepp48052571 reyes en el palco190507132813 / J P Gandul

El rei d’Espanya, Felip VI, i el seu pare, el rei Joan Carles, han sentit aquest dimarts a Nàpols, per un error,l’himne espanyol, que no té lletra oficial, amb la que en el seu dia va redactar l’escriptor José María Pemán.José María Pemán. La lletra de Pemán va ser un encàrrec de Primo de Rivera el 1928, però la dictadura franquista se la va fer seva amb alguns canvis. 

Acompanyats del presidentd’Itàlia, Sergio Mattarella, i el de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, Felip i Joan Carles han accedit al Teatro San Carlo, on se celebra el fòrum Cotec Europa, i s’han situat tots ells a la llotja d’honor.

La Sanitansamble Orchestra de Nàpols i el cor de veus blanques del teatre han interpretat l’himne d’Europa per a, a continuació, fer el mateix amb l’himne de cadascun dels tres països.

El primer d’ells ha sigut el d’Espanya, i després dels primers compassos musicals, el cor de nens ha cantat la lletra que va escriure Pemán abans de la Guerra Civil.

A l’acabar la seva interpretació totes les autoritats i la resta d’assistents han aplaudit la interpretació, tal com van fer després de sentir els himnes nacionals de Portugal i Itàlia.

Disculpes immediates del president d’Itàlia

Immediatament, segons han informat a Efe fonts de la Casa Reial espanyola, el president italià ha demanatdisculpes a Felip VI i a Joan Carles i els ha explicat que s’ha tractat d’un error de l’organització de l’esdeveniment. També la superintendent del teatre ha presentat les seves excuses als Reis per aquesta equivocació.

El fòrum Cotec Europa té per objectiu reflexionar i dialogar sobre problemes i necessitats comunes a les empreses i economies dels tres països en el context europeu.

El tema central d’aquesta edició del fòrum és ‘PA 4.0 Repensant l’administració pública per a un món digital’.