crèdit pressupostari

El Tribunal de Comptes tanca el 2018 amb un romanent de 8,6 milions d'euros

La xifra suposa un estalvi per les arques públiques d'un 13,9% del total

GRAF7649. MADRID (ESPAÑA), 29/10/2018.- María José de la Fuente, presidenta del Tribunal de Cuentas, durante su comparecencia esta tarde en la comisión del Congreso de los Diputadas.- EFE/Chema Moya / Chema Moya (EFE)

El Tribunal de Comptes va tancar l’any 2018 amb un romanent de crèdit pressupostari de més de 8,6 milions d’euros, segons la memòria anual, aprovada pel ple d’aquest tribunal, i feta pública aquest dilluns.

En una nota de premsa, el tribunal assenyala que aquesta xifra suposa un estalvi a les arques públiques, per part de la institució, d’un 13,9% del total del seu pressupost.

Quant al pressupost anual aprovat i la seva liquidació, la memòria explica que el primer va ascendir 63,4 milions i la seva execució real a un import de 54,6 milions. La diferència entre les dues xifres (8,6 milions) és el que la institució va deixar sense gastar i va generar un estalvi del 13,9% a les arques públiques.

La memòria del 2018 també informa del grau de compliment assolit per les entitats del sector públic estatal, autonòmic i local.

Respecte a les entitats d’àmbit estatal, el document assenyala que el percentatge de rendició va ser del 93%, mentre que en les entitats del sector públic autonòmic, el percentatge es va situar en el 95%. En les entitats locals, el percentatge de rendició va ser més baix, el 75%.

La memòria també es refereix al Pla Estratègic del Tribunal, la vigència del qual s’estendrà fins al 2021, i l’aspiració que aquesta institució sigui "referent nacional i internacional en el control de l’activitat economicofinancera pública" amb la finalitat de contribuir a promoure la bona gestió pública".