'comando Erreka'

Jutgen l'etarra Andoni Goikoetxea per dipòsit d'explosius i armes amb finalitats terroristes

L'acusat era membre d'un grup que s'encarregava de les tasques logístiques dins de l'aparell militar d'ETA

fotonoticia 20180808142019 640

La Sala Penal de l’Audiència Nacional jutja aquest dimarts l’etarra Andoni Goikoetxea pel delicte de dipòsit d’explosius i armes amb finalitats terroristes, com a membre del 'comando Erreka', que s’encarregava de tasques logístiques dins de l’aparell militar d’ETA.

La Fiscalia demana per a ell nou anys de presó. Goikoetxea ja va estar a la presó durant sis anys a França per pertànyer a una organització terrorista. Segons l’escrit d’acusació, l’acusat i Aitor Esnaola, que ja va ser condemnat per aquest mateix delicte, formaven el comando que s’encarregava de l’aprovisionament d’armament i d’explosius perquè els comandos armats poguessin desenvolupar les seves activitats.

En un registre a la vivenda d’Esnaola, es va trobar un zulo amb material precís per construir, conservar i traslladar explosius. També es van trobar tres zulos més a Zegama, Lekumberri i Azpiroz, on a més d’elements per fer explosius també hi havia documents impresos i en suport informàtic.

En els registres a Goikoetxea s’hi van trobar adhesius amb l’anagrama d’ETA i un pòster amb el de KAS, un ‘pen drive’ amb un programa d’encriptació de documents, i d’altres que no s’han pogut obrir, però que portaven el mateix nom que els altres confiscats a Esnaola, amb informació sobre la ubicació de dos zulos.