CAMPANYA PER BARCELONA

El PPC recorre a 'Malamente' de Rosalía per recolzar Bou

Un vídeo diu "Mala gente" als líders del procés

a83807f0-bf9c-4b4f-b96c-5ca2c9547fcf-hd-web-1 / periodico

Una plataforma a favor de l’alcaldable del PPC per Barcelona, Josep Bou, ha llançat un vídeo en el qual es versiona "Malamente", el 'hit’ de la cantant Rosalía, i en el qual sona l’expressió ‘mala gente’ mentre s’exhibeixen imatges dels líders del procés i de votants independentistes durant l’1-O.

El clip, que la plataforma Jo, amb Bou ha difós a través de les xarxes socials, comença amb una imatge dels deu polítics que estan sent jutjats al Tribunal Suprem per la seva implicació en el referèndum il·legal de l’1 d’octubre del 2017 i la posterior declaració unilateral d’independència.

En paral·lel, comença a sonar "mala gente" –en substitució del "malamente" del tema original–, una tornada que s’acompanya d’una estrofa amb la següent lletra: "Pusieron las cosas raras y enfrentaron a la gente, entre lazos y 'estelades' dejaron muy mal ambiente. Sueñan que están luchando, te lo explican y es de chiste, ya lo dijo bien un Mosso: la república no existe".

Durant els 45 segons que dura la cançó s’alternen imatges de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, manifestants que es van concentrar davant de la conselleria d’Economia el 20 de setembre del 2017 i votants de l’1-O.

Altres versions

La cançó de Rosalía ha sigut objecte de diverses paròdies relacionades amb el procés. Per al programa 'Polònia', es va aplicar com a ‘Lentamente’ referit als obstacles per a la independència.

I els Mossos d’Esquadra la van utilitzar per combatre les 'fake news'