política migratòria

Ábalos contesta al Papa: "Que cridi l'atenció als països que no practiquen salvament"

El ministre es queixa i qualifica d'"injust" tenir una "mirada parcial"

zentauroepp45957704 abalos181119093452

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha defensat aquest dilluns que el Govern de Pedro Sánchez està "treballant més que ningú" en el salvament de vides al mar i ha afegit que “el més equilibrat" seria cridar l’atenció a aquells països que no ho fan. En roda de premsa a la seu del PSOE, Ábalos ha respost així al ser preguntat pel fet que el barco de l’oenagé Proactiva Open Arms estigui paralitzat a Barcelona i per les paraules de crítica del papa Francesc ahir a la nit a La Sexta: "¿Per què es fa? ¿Perquè s’ofeguin?".

El dirigent socialista ha assenyalat que ha comparegut diverses vegades al Congrés i al Senat per donar compte d’aquesta qüestió i ha assenyalat que ben aviat es resoldrà administrativament. "És injust tenir una mirada parcial. Aquest Govern és el que més activament està salvant vides al mar", ha destacat, abans de precisar que ho està fent en l’àmbit de les seves responsabilitats.

Per a Ábalos, seria més "correcte i equilibrat" cridar l’atenció dels països que no practiquen el salvament.

El secretari d’Organització socialista també ha fet referència a la manifestació d’ahir a Madrid per reivindicar solucions urgents perquè el àmbits rurals "no agonitzin".