POLÈMICA ENTRE SOBIRANISTES

Una dirigent de la Crida: "Nosaltres ho vam intentar tot per la unitat i la cúpula d'ERC ho dinamita"

Rosario Palomino critica Joan Tardà i afirma que les opcions independentistes a les generals són només JxCat i Front Republicà

"Quan estàs construint un país, és absurd l'eix esquerra/dreta", afegeix

zentauroepp46717919 crida190126174015 / JORDI COTRINA

Rosario Palomino, integrant de la direcció de la Crida Nacional per la República, el moviment i també partit que lidera l’expresident Carles Puigdemont i presideix Jordi Sànchez, ha exclòs aquest dimarts Esquerra Repubilcana com a opció independentista. En un tuit aquest dimarts, Palomino ha afirmat, dirigint-se al fins ara líder d’ERC al Congrés, Joan Tardà: "Els vots per a Front Republicà tenen tot el meu respecte i també la meva firma perquè jo he sigut una de les milers de persones que els ha avalat. Jo personalment demano el vot per a les llistes independentistes, és a dir: Junts per Catalunya i Front Republicà".

Posteriorment, ha replicat a un altre missatge de Tardà en el qual aquest es preguntava, sense citar cap cas concret, si "per transmetre les bondats i excel·lències d’una candidatura indepe, és necessari insultar les altres i repartir certificats patriòtics". Palomino respon: "¿Es refereix als seus insults als independentistes: hiperventilats, idiotes?".

No s’ha quedat allà l’activitat pública de Palomino, perquè posteriorment ha retuitejat un missatge d’Agustí Colomines, de la Crida, en el qual criticava el candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall. En el seu retuit, la dirigent de la Crida sentencia: "Quan estàs construint un país és absurd l’eix esquerra/dreta".

Contra Esquerra

Preguntada respecte dels seus missatges, Palomino ha afirmat que els formula a títol personal, però es reafirma: "La Crida ho intenta tot per a la unitat i la cúpula d’ERC ho dinamita tot". I recorda en aquest sentit com l’expresident Puigdemont es va oferir per ser segon en la candidatura d’Oriol Junqueras en les eleccions europees.