Polèmica

Vox es querella contra Colau per no cedir-li el Sant Jordi per a un acte

La formació afirma que "no s'havia fet menció" als treballs de manteniment que al·lega l'ajuntament "durant la firma del contracte"

zentauroepp2268784 barcelona 27 09 2004 el palau sant jordi este mediodi181116182836 / JORDI COTRINA

Vox ha presentat aquest dimecres una querella contra l’alcaldessa de BarcelonaAda Colau, i diversos responsables municipals, per "prevaricació i denegació de prestació de servei públic" per negar-se a cedir-li el Palau Sant Jordi per a un acte polític. La querella contra Colau i els responsables polítics de Barcelona Serveis Municipals (BSM) es justifica, segons el parer de Vox, per la resolució "il·legal, arbitrària i injusta" del contracte per a la cessió del Palau Sant Jordi de Barcelona entre els dies 28 i 30 de març. Davant d’aquest veto, el partit ultra ha convocat una concentració a l’avinguda Maria Cristina.

Vox havia sol·licitat per a aquests dies l’ús del Palau Sant Jordi per a la celebració d’un acte el 30 de març, però el lloguer del recinte no és possible perquè hi ha obres previstes durant les dates sol·licitades. La formació afirma que "no s’havia fet menció" als treballs als quals al·lega l’ajuntament "durant la firma del contracte, ni en el pagament del 50% de la quantitat que el formalitzava, ni en les visites de responsables de Vox a les instal·lacions." A més d’a l’alcaldessa, la querella també afecta el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, així com a Carmen Lanuza i Eloi Badia, que ostenten càrrecs de responsabilitat a BSM. 

Precisament aquesta setmana l’ajuntament ha aprovat una proposició del PSC per elaborar un protocol de cessió d’espais i equipaments municipals que sancioni els discursos d’odi contra qualsevol col·lectiu, i que sancioni els atacs "LGTBIfòbicos, masclistes o discriminatoris". Barcelona en Comú, el PDECat, ERC, el PSC i la CUP van avalar la proposta, Cs es va abstenir i el PP hi va votar en contra.

Temes:

Ada Colau Vox