VIA TWITTER

Puigdemont replica a Duran que ja ha "donat la cara" davant de la justícia

L'exlíder d'Unió es va mostrar escèptic sobre una possible tornada de l'expresident a Catalunya si abans no respon davant dels tribunals

zentauroepp46632424 carles puigdemont190121135348 / JULIEN WARNAND

L’expresidentCarles Puigdemont s’ha revoltat aquest dilluns contra l’afirmació de Josep Antoni Duran Lleida que no podrà tornar a Catalunya fins que no respongui per la causa oberta contra ell al Tribunal Suprem i ha assegurat que ja ha "donat la cara" davant de la justícia.

"Davant de la justícia, ja he donat la cara. Concretament davant de la justícia belga i davant de la justícia alemanya. I en els dos casos, la "justícia" espanyola ha retirat el mandat de detenció. A part del fet que la justícia alemanya no va veure la rebel·lió de què ens acusa", ha escrit Puigdemont en el seu compte de Twitter.

El dirigent independentista, escapat a Bèlgica per evitar el procés per rebel·lió, s’ha referit als pronunciaments dels tribunals belga i alemany sobre l’ordre d’extradició europea que va dictar en contra seu el magistrat Pablo Llarena.

L’expresident ha contestat així a les afirmacions de l’exlíder d’Unió dissabte passat al programa 'FAQs' de TV-3, en què va mostrar el seu escepticisme davant de l’última afirmació de Puigdemont que tornarà a Catalunya si és elegit eurodiputat. "No sé com tornarà Puigdemont a Catalunya si no és donant la cara davant de la justícia com els seus companys", va manifestar Duran.