JxCat, ERC i CUP eviten condemnar l'insult de Toni Albà a Inés Arrimadas

El Parlament reprova el comentari de l'humorista amb el recolzament de Cs, PSC, PP i els comuns

alba

El Parlament ha aprovat aquest dijous una moció de Ciutadans que condemna “els insults xenòfobs i masclistes de col·laboradors” dels mitjans públics, i cita explícitament comentaris dels humoristes Toni Albà i Jair Domínguez contra polítics com Inés Arrimadas (Cs) i Miquel Iceta (PSC). “L’insult, la deshumanització i el menyspreu no poden ser mai camuflats com a sàtira”, constata el text, que ha rebut els 62 vots a favor de Cs, PSC, PP i els comuns; els 60 vots en contra d’ERC i JxCat, i les 4 abstencions de la CUP.

Els grups que recolzen el Govern havien presentat una esmena a la moció perquè la Cambra condemnés “els insults xenòfobsmasclisteshomòfobs i/o per raons ideològiques de col·laboradors dels mitjans de comunicació públics i privats”, però evitava citar noms en concret. Cs ha rebutjat l’esmena dels dos partits independentistes i s’ha votat el text original, davant del qual ERC i JxCat han decidit votar-hi en contra.

La polèmica es remunta a quan Arrimadas va fer un acte a Waterloo (Bèlgica) davant la casa de Puigdemont, i Albà va exposar a Twitter: “¡Bon viatge a Waterloo! (Vigila no et passis de llarg i acabis a Amsterdam... Allà estaries com casa i a més tindries tots els teus drets laborals respectats)”.

La moció contenia altres punts relatius als mitjans públics que han sigut rebutjats, com per exemple un que acusavaTV-3 iCatalunya Ràdio d’actuar “com a corretges de transmissió de la propaganda separatista encapçalada pel Govern de la Generalitat”.