els judicis del procés

Urkullu diposita a l'arxiu de Poblet els documents de la seva mediació en el procés

zentauroepp47164837 urkullu190228110330

L’arxiu Montserrat Tarradellas del monestir de Poblet ha rebut una de les tres còpies de la documentació recopilada pel ‘lehendakari’ basc, Íñigo Urkullu, com a interlocutor del procés català, tal com ha confirmat aquesta institució aquest mateix dimarts. Aquestes dades seran conservades a l’arxiu i no seran públiques fins a la seva desclassificació.

El dijous 28 de febrer el ‘lehendakari’ va detallar davant del Tribunal Suprem les seves gestions d’"intermediació" entre els governs espanyol i català, un procés en què creu que ni Mariano Rajoy ni Carles Puigdemont volien el 155 ni la DUI, tot i que les "pressions" sobre el Govern català perquè no convoqués eleccions hi van acabar desembocant.

Urkullu –que va declarar com a testimoni en el judici del procés a proposta de la defensa de l’exconseller de Territori Josep Rull– va explicar que va emprendre la seva tasca d’"enllaç" per aproximar Rajoy i Puigdemont en un conflicte català que temia que se’ls estava "escapant de les mans" i la va intensificar després del referèndum de l’1-O, especialment els dies previs al 27-O, en què el Parlament va aprovar la resolució sobre la DUI.