eleccions generals

Les noves Corts es constituiran el 21 de maig, cinc dies abans del 26-M

El BOE publica el decret de dissolució i convocatòria de comicis per al 28-A

zentauroepp46232173 20181212181212211741 / JOSE LUIS ROCA

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts el decret de dissolució de les Corts i la convocatòria d’eleccions per al pròxim 28 d’abril. El document estableix el pròxim 21 de maig com a data per a la constitució de les Cambres.

El decret, publicat a primera hora d’aquest dimarts, estableix que queden dissolts el Congrés dels Diputats i el Senat triats el dia 26 de juny del 2016 i es convoquen eleccions per al pròxim diumenge 28 d’abril del 2019.

Les noves Corts es constituiran el pròxim dimarts 21 de maig a les 10.00 hores, quan restin cinc dies per als comicis municipals, autonòmics i europeus.

Igualment, indica que la campanya electoral durarà 15 dies, començarà a les zero hores del divendres 12 d’abril i finalitzarà a les 24 hores de divendres 26 d’abril. Prohibeixen les inauguracions polítiques i campanyes de propaganda fins després del 26-M

Novetats del lloguer, aquest dimecres

D’altra banda, el real decret llei de mesures urgents en matèria de vivenda i lloguer, que entre altres coses estableix que les rendes no podran pujar per sobre de l’IPC, entrarà en vigor aquest dimecres després de la seva publicació aquest dimarts al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

No obstant, per mantenir-se, la nova normativa haurà de ser convalidada per la Diputació Permanent del Congrés, tràmit per al qual en principi l’Executiu socialista s’ha garantit els vots necessaris després d’obtenir el suport de Podem i el PDECat, al qual s’hi podria afegir el PNB.