estat islàmic

Detenen a Turquia un combatent de Daesh gràcies a la col·laboració de la Policia Nacional

Van ser les informacions proporcionades per agents espanyols les que van donar la veu d'alarma a les autoritats turques

policianacional

Agents de la Policia Nacional han col·laborat en la detenció a Turquiad’un combatent de Daesh, de 35 anys i nacionalitat tunisiana, que, segons els serveis d’intel·ligència, ocupava una destacada posició dins de l’aparell logístic en els anys clau del conflicte a Síria. Està considerat, a més, un dels fundadors de les cèl·lules tunisianes de l’organització terrorista a Líbia.

Segons informa la Policia Nacional en una nota de premsa, el detingut s’amagava al país turc utilitzant una identitat siriana falsa i van ser les informacions proporcionades per agents espanyols les que van donar la veu d’alarma a les autoritats turques. El detingut era objectiu prioritari dels serveis d’intel·ligència a causa dels seus contactes dins de l’organització, i les forces contraterroristes tunisianes el van catalogar en el tercer lloc d’una llista de 44 terroristes destacats que lluitaven per a l’establiment de Daesh a Líbia.

Arrest al gener

El gihadista, que va ser detingut per la policia turca al gener, ha estat en un centre d’internament d’estrangers fins que s’ha executat la seva deportació a Tunísia, on serà jutjat per la seva presumpta integració en una organització terrorista, entre d’altres delictes. La investigació ha revelat que la detenció ha frustrat la seva intenció de fugir del país.

A més, el detingut havia manifestat en els seus cercles més pròxims la seva intenció de dur a terme accions terroristes de forma imminent. "Tot apunta que el detingut era a Turquia sota la protecció d’una cèl·lula Líbia de Daesh en aquest país, encarregada de facilitar el trasllat de membres d’aquesta organització entre Líbia i Síria", afegeixen.

Segons la policia, aquesta operació és fruit del treball continu que realitza la Comissaria General d’Informació en la detecció, el seguiment i la neutralització de les persones que conformen l’estructura de Daesh al nord de l’Àfrica, així com els canals d’immigració il·legals que fan servir.