REUNIÓ EXTRAORDINÀRIA

La CUP debatrà si es presenta a les eleccions generals

Els anticapitalistes convoquen una reunió d'urgència el 10 de març a Barcelona per decidir si es presenten al 28-A

Sotmetran a discussió si "intensifiquen la seva acció política" per "defensar el dret a l'autodeterminació" més enllà de Catalunya

La CUP se sumirà en un debat inaudit per decidir si es presenta o no a les eleccions generals del 28-A, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. Si bé dimarts passat el diputat Vidal Aragonés va assegurar que seguirien amb la dinàmica que han dut a terme fins ara, les bases han pressionat perquè es discuteixi una possible candidatura, tal com ja va passar amb la cita als comicis europeus.

Els anticapitalistes mai havien debatut sobre la seva papereta en aquest tipus de contesa electoral i havien potenciat l’abstencionisme. Ara, per primera vegada, discutiran la seva participació perquè consideren que "l’exercici del dret a l’autodeterminació ha esdevingut l’element fonamental de confrontació democràtica, fet que ha abocat l’Estat a la inestabilitat política permanent". "Per aquesta raó, [la CUP] sotmetrà a debat si ha d’intensificar la seva acció política directa per continuar reivindicant aquest dret més enllà dels Països Catalans i a través de quines estratègies", han aclarit després en un comunicat oficial.

El consell polític convocat de forma extraordinària i urgent se celebrarà el 10 de març a les 18 hores a la seu del partit a Barcelona. El secretariat nacional, òrgan de direcció del partit, ha elaborat un document d’urgència que no és definitiu perquè espera les aportacions de les diferents assemblees territorials que presentaran fins al 5 de març. Dos dies després, faran arribar a la seva militància la documentació definitiva per discutir la seva concurrència al 28-A. 

Els anticapitalistes es divideixen entredos plantejaments: un que aposta per consensuar una candidatura amb partits afins per asseure’s al Congrés dels Diputats amb un relat decidit a "tombar el règim" i un altre que manté que no tenen cabuda en les institucions de l’Estat, perquè en cas contrari les "legitimarien".