INTERVENCIONS DESTACADES

Així és Inés Arrimadas: la seva carrera en 10 vídeos

La victòria de Ciutadans en les eleccions catalanes del 2017 va marcar el punt àlgid de la seva trajectòria política

Arrimadas: ’Per primera vegada a Catalunya ha guanyat un partit constitucionalista, i ha sigut C’s’. / ATLAS

La dirigent de Ciutadans Inés Arrimadas ha protagonitzat en els últims mesos aparicions públiques rellevants, algunes no exemptes de polèmica. La més recent, per exemple, la seva intenció de viatjar a Waterloo per recordar-li a l’expresident Carles Puigdemont que "la república no existeix". Aquestes són algunes de les intervencions de la dirigent, que deixarà el Parlament per optar a un escó a Madrid en les pròximes eleccions generals.

Viatge a Waterloo

Arrimadas anuncia que anirà a Waterloo (Bèlgica), acompanyada de diputats del seu grup al Parlament, per "recordar-li a Carles Puigdemont que la república no existeix i que no és president de res, simplement un fugit de la justícia". "Li recordarem que la majoria de catalans volen continuar sent catalans, espanyols i europeus," va sentenciar en un comunicat aquest dijous, en què també va qualificar la vaga com un dia de "caos" amb carrers presos per comandos violents.

Quim Torra, "racista i xenòfob"

20190217 425760 arrimadasmo 1 1 / periodico

La portaveu de Ciutadans assevera que l’avergonyeix que el president del Govern, Pedro Sánchez, hagi "confós Catalunya amb el racista i xenòfob de Quim Torra".

Visita a Amer, el poble de Puigdemont

u7iub6vryzlbcwcdxf0ku51100 / periodico

Arrimadas va elegir el poble de l’expresident Carles PuigdemontAmer (Girona), per iniciar la campanya electoral el 16 de febrer. La visita va ser molt breu, tot just mitja hora, i es va desenvolupar sense incidents, tot i que sí amb el boicot d’alguns dels seus veïns i la retirada de llaços grocs.

Xoc amb Torra al Parlament

20190206 424350 broncaarrimadastorrat 1 1 / periodico

Agra discussió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i la líder de l’oposició, Inés Arrimadas, al Parlament el 6 de febrer. La líder de Cs acusa el Govern català de no incloure cap proposta social en eldocument polític que va entregar al president del Govern, Pedro Sánchez. El partit taronja registra al Parlament una petició de compareixença del president "en relació amb les exigències separatistes ocultades durant més d’un mes, fetes falsament".

Polèmica sobre Lluís Companys

la-lder-de-cs-a-catalunya-ins-arrimadas-nega-que-lestat-espanyol-afusells-el-1940-a-llus-companys / periodico

La dirigent del partit taronja va negar l’octubre del 2018 que l’expresident de la Generalitat Lluís Companys fos assassinat per l’Estat espanyol el 1940, després de ser capturat per la Gestapo a França durant el seu exili. "Qui el va afusellar va ser el règim franquista, no l’Estat espanyol", va assegurar Arrimadas en una roda de premsa, després de justificar l’absència del seu partit en un homenatge davant de la tomba de l’expresident. 

A Torra: "No cometi l’error de Puigdemont"

arrimadas-advierte-a-torra-del-peligro-de-jalear-a-los-comandos-separatistas / periodico

Després que Quim Torra obrís el curs al Parlament posant un ultimàtum a Pedro Sánchez, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, va iniciar les rèpliques amb contundència. "No confongui la debilitat de Sánchez amb una debilitat de la democràcia", li va dir al president de la Generalitat en un moment de la seva intervenció de l’octubre passat.  “No cometi el mateix error que va cometre Puigdemont. Va creure que s’enfrontava a Rajoy i s’estava enfrontant a més de mig Catalunya i a un Estat democràtic. No confongui el salvavides que té amb el Govern de Sánchez amb la majoria social de Catalunya”, va afegir la líder de l’oposició.

"L’independentisme tornarà al xoc"

entrevista-ines-arrimadas / periodico

Arrimadas va assegurar l’agost del 2018 que "l’independentisme tornarà al xoc frontal perquè no té alternativa".

Victòria electoral a Catalunya

Arrimadas: ’Per primera vegada a Catalunya ha guanyat un partit constitucionalista, i ha sigut C’s’. / ATLAS

Ciutadans va ser la força més votada a Catalunya en les eleccions autonòmiques de desembre del 2017, amb més d’1.100.000 vots i 36 escons. El triomf, no obstant, no li va servir per governar per la falta de recolzaments parlamentaris.

El PSC i Junqueras

Primera Plan@: Inés Arrimadas / CAMILA TOVAR TRUJILLO/ FOTO: DANNY CAMINAL

La dirigent de Ciutadans va criticar a la campanya electoral de les eleccions al Parlament del 2017 que "molts socialistes no entenen que el PSC veti Cs i demani indultar Junqueras".

"Famílies trencades"

Rivera i Arrimadas, al míting de Ciutadans a Tarragona. / FOTO ELISENDA ROSANAS / ACN. VÍDEO ATLAS

"Per molt que ho neguin, hi ha famílies trencades per això [el debat secessionista]", va dir Arrimadas a Tarragona en plena campanya de les autonòmiques.