COMICIS DEL 28-A

Ciutadans sospesa que Arrimadas es presenti a les generals

Fonts del partit taronja asseguren que és una "possibilitat", però que encara no hi ha una decisió presa

zentauroepp47003469 arrimadas190222112923 / JORDI COTRINA

Ciutadans està sospesant que la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, es presenti a les eleccions generals com a número 1 de la llista per Barcelona, amb la qual cosa faria el salt del Parlament al Congrés dels Diputats.

Segons han explicat fonts del partit taronja a EL PERIÓDICO, es tracta d’una "possibilitat", però matisen que encara no hi ha cap "decisió presa" per cap de les dues parts.

El partit fa diverses setmanes que nega, a preguntes d’aquest diari, que Arrimadas deixi el Parlament per fer el salt al Congrés. El secretari general, José Manuel Villegas, ho va negar de manera rotunda el dia 6 a aquest diari. "No despullaré un sant per vestir-ne un altre", va declarar a la pregunta directa de si Arrimadas faria tàndem amb Rivera a les generals. Es referia a Catalunya i va remarcar la dificultat de buscar una persona que la substitueixi.

Ahir mateix, Villegas va assegurar que la possibilitat que Arrimadas es presentés a les generals "no està sobre la taula". Sobre si Villegas va mentir, les mateixes fonts sostenen que no, perquè va respondre a la pregunta de si la líder a Catalunya es presentaria com a número dos de la llista per Madrid, darrere d’Albert Rivera.

La prioritat, Catalunya

El secretari general també va posar de relleu el "paper fonamental" que Arrimadas està complint a Catalunya. "La prioritat de Ciutadans i de la mateixa Inés Arrimadas és Catalunya i, per tant, continua treballant per solucionar el problema que té Espanya, que és Catalunya, i continuar liderant els catalans que volem continuar sent catalans, espanyols i europeus", va afegir. Les fonts consultades afirmen que aquesta funció d’Arrimadas és compatible tant des del Parlament com des del Congrés com a diputada per Barcelona.

En tot cas, en el partit taronja es remeten a les declaracions d’ahir del seu líder, Albert Rivera, a Màlaga, en què va enaltir la líder de l’oposició a Catalunya, però va remarcar que ell no tria els candidats.

"Per mi és, sens dubte, la dona més important, més valenta i més preparada de la política espanyola", motiu pel qual "ha guanyat les eleccions a Catalunya", va dir Rivera als periodistes al ser preguntat sobre la possibilitat que Arrimadas vagi en alguna candidatura al Congrés.

Després de recordar que les primàries de Cs se celebren el 9 de març i "aquestes decisions són de cadascun dels candidats", ha destacat la vàlua d’Arrimadas, que és la portaveu nacional de l’executiva de la formació taronja.

Sigui com fos, Rivera i Arrimadas coincidiran demà dissabte en un acte electoral a Madrid, tal com va anunciar el mateix líder del partit en un tuit. "Em fa molta il·lusió compartir aquest acte dissabte a la plaça de la Villa de Madrid amb Inés Arrimadas", va apuntar.