Senador autonòmic andalús

Alcaraz pren possessió del seu escó al Senat com a primer parlamentari nacional de Vox

En la seva primera intervenció va explicar que ha 'fitxat' pel partit de Santiago Abascal per "obligació moral"

alcaraz

El primer parlamentari nacional de VoxFrancisco José Alcaraz, prendrà aquest dimarts possessió del seu escó al Senat prometent o jurant el càrrec davant del president de la Cambra, Pío García-Escudero, a l’inici del Ple de la Cambra Alta.

Alcaraz ja va presentar dilluns de la setmana passada la credencial que el reconeix com a senador autonòmic per Andalusia i, després de prendre possessió del càrrec, passarà a formar part del Grup Mixt, en què s’inscriuen els partits sense prou escons per formar grup propi.

En aquest moment, el Mixt agrupadotze parlamentaris de set formacions: quatre de Ciutadans, dos de Compromís i un, respectivament, de Fòrum Astúries, EH Bildu, Nova Canàries, Agrupació Socialista de La Gomera i UPN, a més d’una senadora independent (va pertànyer a Podem).

Senador del Parlament andalús

Francisco José Alcaraz, que va ser president i portaveu de l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) entre el 2004 i el 2008, i president i fundador de l’Associació Veus Contra el Terrorisme, va ser designat senador pel Parlament d’Andalusia amb el suport del PP, Cs i Vox.

En la seva primera intervenció després que Vox anunciés el seu nomenament, Alcaraz va explicar que havia ‘fitxat’ per la formació liderada per Santiago Abascal per "obligació moral" i amb la intenció de "frenar ETA, els separatistes i l’extrema esquerra, que volen trencar Espanya".

Alcaraz va ser elegit en el primer Ple ordinari de la Cambra andalusa junt amb els altres vuit senadors en representació d’Andalusia: tres del PSOE, dos del PP, dos de Ciutadans i un d’Endavant Andalusia.

Tots ells s’incorporaran al Senat aquesta setmana; es tracta delssocialistes  Miguel Ángel Vázquez, Marisa Bustinduy i José Muñoz; els populars Javier Arenas i Teresa Ruiz-Sillero; els membres de Cs Francisco Carrillo i Mar Hormigo; per Endavant Andalusia arribarà al Senat Esperanza Gómez i per Vox, Alcaraz.